EHF KUP: Dubrava posle drame do drugog kola - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa EHF KUP: Dubrava posle drame do drugog kola

EHF KUP: Dubrava posle drame do drugog kola

zika.bogdanovic
0 komentar

Od šest ekipa sa prostora EX-YU, u drugo kolo EHF Kupa plasirale su se tri. Posle makedonskog Ohrida, nastavak sezone u najjačem evropskom takmičenju posle EHF Lige šampiona, obezbedili su i novosadska Vojvodina, odnosno, hrvatska Dubrava. Sa Evropom su završili rukometaši Dinama iz Pančeva, Partizana iz Tivta i Gorice iz Velike Gorice.

Novosađani su posle +20 u prvom meču protiv grčkog Dukasa (33:13) spustili gas i u nastavku 24-ćasovnog obračuna u hali Slana bara, slavili 26:24.

Hrvatska Dubrava uspela je da za gol nadmaši litvansku Klaipedu Dragunas. Mladi tim iz Zagreba savladao je Litvance 36:35 posle remija 35:35 na gostovanju pre sedam dana, uz sedam gola Vide i šest Buneta.

Dubrava: Kelemen 3, Pleš, Volar 2, Vida 6, Radoš 5, Vinković 5, Maričić 2, Šutalo, Samardžić, Medić 2, Godec 2, Marković, Grahovac M., Grahovac N. 2,  Grahovac D., Buneta 7.

Klaipeda Dragunas: Simonavicius 1, Cibulskis, Ignatenko 1, Ugianskis 4, Simenas 4, Vaciekauskas 1, Juskenas 2, Virbauskas 6, Vaitekunas 6, Pakalnsiskis, Butkus 1, Bliuvas1, Palevicius 6, Kremeris, Vanagas 2.

Drugi hrvatski predstavnik Gorica ostala je bez drugog kola porazom od Polve Serviti 25:22 posle mršavih 21:21 na domaćem terenu prošle nedelje.

Ranije su se od Evrope oprostili Dinamo i Partizan iz Tivta.

Vojvodina će se u drugom kolu sastati sa švajcarskim Vinterturom osmog i 15. novembra, rival Ohrida je portugalski Porto, a Dubrave mađarski Čurgo.

Od drugog kola startuje i Nexe. Našičani će imati priliku da osvete zemljake iz Gorice, s obzirom da im je rival estonska Polva Serviti.

FOTO: RK Dubrava Facebook

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball