"Orlići" put Skoplja na SP, Radosavljević: Najteža grupa, ali spremni smo za plasman u nokaut fazu - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa „Orlići“ put Skoplja na SP, Radosavljević: Najteža grupa, ali spremni smo za plasman u nokaut fazu

„Orlići“ put Skoplja na SP, Radosavljević: Najteža grupa, ali spremni smo za plasman u nokaut fazu

zika.bogdanovic
0 komentar

Kadetska reprezentacija Srbije otputovala je za Skoplje, gde će od utorka učestvovati na Svetskom prvenstvu. Osmoplasirana selekcija sa prošlog Evropskog prvenstva 2018 u Hrvatskoj, nalazi se u grupi D sa selekcijama Brazila, Portugala, Nemačke, Islanda i Tunisa. Četiri najbolje ekipe iz svake od četiri grupe izboriće plasman u osminu finala, a po tom pitanju optimista je trener Aleksandar Radosavljević, koji je sa momcima odradio poslednju fazu priprema u Leskovcu, gde su „Orlići“ savladali Egipat u dva meča.

  • Zadovoljan sam urađenim na pripremama. Naporno smo radili i nadam se da će se to i videti. Hendikep su bili izostanci Nikolića i Mićića koji nisu bili sa nama u sistemu zbog nastupa za juniore, ali u šest treninga smo uspeli da namestimo neke stvari. U prvom kolu nas čeka izuzetno težak protivnik, Brazil, a znamo svi da je prva utakmica uvek teška, bez obzira na ime preko puta. U uspešnim kontrolnim utakmicama sa Arabijom, Egiptom i juniorima, pokazalo se da naša osnovna snaga leži u odbrani i nivou borbenosti. Tim segmentima smo posvetili pažnju – kaže Radosavljević i dodaje:

Čekka nas jako teška grupa. Portugalci imaju korektno ekipu, mogu svakog da dobiju. Tunis dobro radi sa mlađim kategorijama već duži period. O Nemcima ne treba trošiti reči, tu su i Islanđani vicešampioni Evrope. Ovo je najteža grupa na Svetskom prvenstvu, ali realno je i spremni smo da se plasiramo u osminu finala.

Radosavljević je izabrao 16 igrača koji će braniti boje Srbije na SP kadeta:

Golmani: Stošić, Ćirović i Jelić
Leva krila: Kukić, Radojičić
Levi bekovi: Petrić, Radović, Mrvović
Srednji bekovi: Horvat i Vanja Nikolić
Desni bekovi: Milićević i Jovica Nikolić
Desna krila: Kojadinović i Anđelković
Pivotmeni: Mićić i Avramović 

UTAKMICE SRBIJE NA SP KADETA (Hala „Boris Trajkovski“ – Skoplje)

SRBIJA – BRAZIL utorak 14.30
SRBIJA – PORTUGAL sreda 20.30
SRBIJA – NEMAČKA petak 18.30
SRBIJA – ISLAND subota 18.30
SRBIJA – TUNIS 12.7 – 12.30

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball