Balkan Handball

ALHEMIJA NA BALTIKU – Tamše: Fantastično – Malus: Istorijska pobeda

Čudo u Kilu napravili su rukometaši Celja Pivovarne Laško! Po prvi put u klupskoj istoriji, slovenački šampioni ostvarili su pobedu na jednom od najtežih gostovanja u svetu rukometa poznatom po spektakularnoj atmosferi pred gotovo uvek 10.285 navijača – Šparkasen Areni. Već prežaljena u „grupi smrti“, desetkovana četa Branka Tamšea je sa dva boda iz Kila, došla do cifre pet posle sedam kola, i deli poziciju 5 sa Nemcima i beloruskim Meškovom.

  • Fantastična tekma – prvo je što je imao da kaže trener – alhemičar, Branko Tamše.
  • Maksimalna borba, nema reči za ovu pobedu. Borba, ponos, koncentracija, znanje. Fantastična atmosfera. Ni jedan trening nismo odradili u ovoj postavi, mnogo nam igrača fali. Svi su dali svoje, svi su dali nešto za ovaj pobednički mozaik, svima čestitam. Zaslužili smo načinom igre i borbenošču da dobijemo. Bilo je teško.

Kao da mu je 10 sezona u EHF Ligi šampiona, tako je srednji bek Jaka Malus vodio svoj tim sa osam pogodaka do konačnog trijumfa:

  • Utisci su odlični. Otvorili smo dobro, držali se u odbrani, bili smo tu, ali bilo je i tehničkih grešaka. Osetili smo na svojoj koži da Kil nije nepobediv, da su to ljudi od krvi i mesa. U nastavku smo smanjili broj grešaka, išli sigurno i brzo do gola. Istorijska pobeda.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *