Balkan Handball

Bojinović se devetom titulom oprostio od Monpeljea!

Deset godina trajala je ljubav Mladena Bojinovića sa francuskim Monpeljeom, koja će se završiti narednog leta krunisana devetom titulom šampiona Francuske. Srpski rukometaš je na jug Francuske stigao 2002. godine, kao zamena za Žeroma Fernandeza, koji je zauzeo njegovo mesto u Barseloni, a već u prvoj sezoni, stigao je i pehar EHF Lige šampiona, do sada, najveći uspeh francuskog klupskog rukometa. Prolazile su godine, menjali treneri i saigrači, ali je Bojinović ostajao miljenik tribina i uvek jedan od najopasnijih napadača po protivničku mrežu.

Od sledeće sezone, popularni Dugi, igraće u dresu Pariza, sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor. Iako sa novim klubom verovatno neće moći do trofeja, iza njega ostaje devet titula šampiona Francuske, sedam nacionalnih kupova i osam liga kupova, Kup Španije, titula prvaka i Kup Jugoslavije sa Partizanom…

Porazom Šamberija (Bičanić, Bašić, Grahovac) od Nanta 22:27 prošlog vikenda, teoretski je obezbedio novu titulu tri kola pre kraja za Monpelje, koja je proslavljena na parketu posle pobede nad Dankerkom 36:28.

TABELA:

1 Montpellier 43
2 Chambéry 35
3 Saint Raphael 34
4 Dunkerque 31
5 Nantes 27