Balkan Handball

Brestovac: Želim povratak Mirkulovskog – Mukaetov: Imamo čoveka posvećenog MK rukometu

Novi selektor seniorske reprezentacije Makedonije, Danilo Brestovac, smatra da je u pravo vreme dobio čast da predvodi nacionalni tim.

-Zahvaljujem komisiju što me je izabrala, sposoban sam da obavljam ovu funkciju. Sve ono što je iza mene, daje mi za pravo na mišljenje da sam zaslužio ovu čast, i ostvarenje svog profesionalnog sna. Neki od mojih prethodnih poslova ostavili su dubok pečat u mom životu. Bio sam u strunom štabu A reprezentacije na četiri velika takmičenja, na dva Evropska prvenstva, jednom Svetskom i jednim neuspešnim kvalifikacijama za Olimpijske Igre.  Što se mog angažovanja tiče, neko je bio „za“, neko „protiv“, ali mislim da je došlo pravo vreme. Imam ciklus da formiram reprezentaciju na koju ćemo svi zajedno biti ponosni – rekao je Brestovac. 

Što se tiče igrača koji su se oprostili od nacionalnog dresa, Brestovac je konkretno izneo koga bi ponovo voleo da vidi u crveno-žutoj opremi.

-Najviše bih želeo povratak Filipa Mirkulovskog, on je jedintven igrač. Ne planiram kompletan remont reprezentacije, ali ću se potruditi da popravim neke stvari. U nezvaničnim razgovorima sa čelnicima Federacije, pokrenuta je ta tema. Voleo bih da povučem te poteze pred dvomeč sa Islandom, kako bi tada znali sa čime zapravo raspolažemo – zaključio je novi selektor.

Predsednik Federacije Živko Mukaetov smatra da je Brestovac pravi čovek na pravom mestu.

-Stručna komisija je prethodnih mesec dana birala selektora, i odlučeno je da Brestovac dobije poverenje do 30. juna 2022. godine. Biće zadužen za seniorsku selekciju, kao i za koordinaciju u radu sa mlađim kategorijama. Iako je moja vizija da imamo posvećenog profesionalca na ovom mestu, odlučili smo da Danilo nastavi sa radom u Metalurgu do kraja ove sezone, a da se potom u potpunosti posvetu radu sa nacionalnim timom. Brestovac će voditi U19 selekciju na Svetskom prvenstvu, a druge selekcije će dobiti selektore u narednom periodu. Zaključak je da imamo čoveka koji će biti posvećen makedonskom rukometu – rekao je predsednik Rukometne Federacije Makedonije.

Foto: Gol.mk

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *