Balkan Handball

Bundes: Nenadić i Berlin ruše sve pred sobom!

Ekipa Fukse Berlina jedina je sa maksinalnim učinkom u najjačem nacionalnom šampionatu planete – „Lisice“ su ostvarile i sedmu pobedu, i to ubedljivu, na svom terenu protiv Lemga 36:23 (17:8).

Blistao je srpski virtouz Petar Nenadić sa10 golova, a pratio ga je Fet sa duplo manje pogodaka. Ekipa iz prestonice je odigrala meč manje od branioca titule Rajn Nekar Levena, koji uz sedam trijumfa ima i jedan neuspeh.

Mnogo uzbudljivije bilo je u Magdeburgu, gde je domaćin savladao Veclar sa 31:29 (16:16),  uz solidan doprinos Muse (4) i Zelenovića (3). Na drugoj strani, još jednu maestralnu partiju pružio je Benjamin Burić sa 16 odbrana, kao i makedonski as Filip Mirkulovski sa šest golova. Dva je dodao Stefan Čavor.

Libeke je uzeo bod na paklenom terenu u Lajpcigu – 26:26, iako su na poluvremenu domaći vodili sa 16:10. Najbolji strelac gostiju bio je Marko Bagarić (6).

Pomalo neočekivano, Gumersbah je drugu pobedu u sezoni izvojevao na gostovanju u Štutgartu – 22:26 (9:13), uz dva gola Marka Matića.