Balkan Handball

BUNDESLIGA: Debakl Kila u Lajpcigu, Flensburg i RNL odlučuju o tituli!

Novi težak udarac timu Alfreda Gislasona zadala je ekipa Lajpciga, koja je na svom terenu deklasirala slavnog rivala sa 34:25(15:11), i tako ga značajno udaljila iz borbe za titulu.

Flensburg je bio siguran protiv Bitenfelda 36:27 (20:12), a Rajn Nekar Leven protiv Bergišera 31:28 (18:15). Kako stvari stoje, ova dva tima boriće se za titulu u preostalih pet kola, a odluka bi mogla pasti 28. maja, kada Flensburg dočekuje aktuelnog šampiona.

Tim sa severa Nemačke ima 52 boda, a Rajn Nekar Leven 51, ali i utakmicu manje, tako da će sastavu Ljube Vranješa najverovatnije pobeda biti imperativ u velikom derbiju krajem meseca. Kil ima 47 poena, ali i dva meča više od RNL-a, odnosno jedan od Flensburga, što znači da će i ove godine ostati bez naslova najboljeg.

U porazu od Lajpciga, koji sa klupe vodi naslednik Dagura Sigurdsona na mestu nemačkog selektora, Kristijan Prokop, Marko Vujin je postigao tri gola za Kil, dok se Brozović i Lacković nisu upisali u strelce.

Bogdan Radivojević je jednim golom doprineo pobedi Flensburga, dok se u poraženim redovima Teo Ćorić istakao sa tri pogotka.

Do kraja najjačeg nacionalnog šampionata na svetu, Flensburg gostuje Erlangenu, Gepingenu i Balingenu, a dočekuje RNL i Veclar u poslednjoj runde.

S druge strane, ekipa Nikolaja Jakobsena dočekuje Balingen, Bitenfeld, Kil i Melsungen ( u poslednjem kolu), a gostuje Flensburgu i Veclaru.