Balkan Handball

Debi iz snova, Ivan Sršen (PIK Seged): Veliki iskorak u karijeri

Polusezonu je završio u novosadskoj „Slanoj Bari“, a već mesec dana kasnije, imaće priliku da zaigra u EHF Ligi šampiona i to gostovanjem sa svojim PIK Segedom najboljem timu Nemačke – Rajn Nekar Levenu (nedelja, 17 časova). Hrvatski desni bek Ivan Sršen, dobio je šansu da svojoj karijeri pruži jednu novu dimenziju u mađarskom vicešampionu na šestomesečnoj pozajmici iz našičkog Nexe-a.

  • Tako i razmišljam, ovo je velika šansa, izuzetno veliki izazov i iskorak u karijeri. Srećan sam zbog toga i hvala Bogu, zdrav. Dobro se osećam i daću sve od sebe da pomognem i klubu, i samom sebi u profesionalnom razvoju – kaže član hrvatske generacije 1992.

Osim šanse da zaigra u EHF Ligi šampiona, u narednim mesecima radiće i sa jednim od najpriznatijih stručnjaka u Evropi, Huanom Karlosom Pastorom…

  • Pastor puno daje naglaska na taktici i sitnim detaljima. Dosta priča samnom, ispravlja me, pa verujem da ću pored njega najviše naučiti upravo na tom taktičkom planu.

ZAMENA ZA BUNTIĆA: Ivan Sršen iz Nexe-a u PIK Seged!

Rajn Nekar Leven za vatreno krštenje…

  • Čeka nas izuzetno teška utakmica, gostovanje za koje smo se dosta pripremali. Ako to uspemo sprovesti u delo, sve ono što smo radili na treningu, nadam se da će završiti dobro po nas. Nema šta, Rajn Nekar Leven je vrhunska ekipa koja ne daje puno šanse da je pobediš, ali tražimo i najmanju priliku da ih savladamo na njihovom terenu.

Segedincima neće biti lako jer su oslabljeni i ofanzivno, i defanzivno….

  • Tako je, Gorbok i Gaber nisu sa nama u Nemačkoj. Imamo još neki sitnih povreda, ali se nadamo najboljem – jasan je Sršen.

FOTO: PICK Szeged

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *