Balkan Handball

„Furija“ još tri godine „pod ruku“ sa macionalnom poštom

Juniori Španije su trijumfom na SP u Alžiru dodali još jedan vredan trofej u riznicu španskog rukometa. Pre njih, ovog leta, španske peščane selekcije su donele zlato (muški) i bronzu sa EP seniora, kadeti su dodali oba zlata osvajajući i EP i SP, a potom su i devojke na Svetskim igrama osvojile bronzu.

Svi ovi rezultati, kako u dvorani, tako i na pesku, predstavljali su odličan razlog za produženje ugovora sa vodećim sponzorom Rukometnog saveza Španije (RFEBM) – nacionalnom poštom (Correos).

Ugovor čija vrednost nije otkrivena, potpisan je na nove tri godine sa opcijom produženja još godinu dana. Urađeno je to u danu kada su dočekani „zlatni“ povratnici sa juniorskog SP, što je verovatno bio i najbolji mogući dokaz jednom važnom partneru RFEBM da se u narednom periodu mogu očekivati još bolji rezultati i samim tim vredni benefiti za kompaniju sponzora.

Predsednik „Correos“-a Havier Kuesta Nuin je povodom potpisivanja novog ugovora istakao: „Za „Poštu“ je pravi luksuz i privilegija mogućnost da nastavi da se nalazi na dresu nacionalnog tima. Nacionalni tim nas uvek čini ponosnim, a zadovoljni smo i rezultatima poput ovog postignutog na SP juniora u Alžiru. Ukoliko pobeđuju, to je fenomenalno i to ćemo proslaviti, ali ako ne budu pobeđivali, takođe će imati našu podršku“.

Predsednik RFEBM Fransisko V Blaskes je između ostalog rekao i da ne može zamisliti dres Španije bez logoa „Pošte“ na grudima i da su se dve strane našle u zajedničkom poslu u korist što boljeg sportskog imidža Španije i samog rukometa.

X.Q