Balkan Handball

Grad Kielce ne može da spasi klub – davali smo i previše!

Predsednik PGE Vive Kielcea Bertus Servas pokušao je da smiri situaciju nakon što su poljski mediji pisali o vrlo mogućem bankrotu kluba, ali njigov pritisak na rukovodstvo grada nije urodio plodom. Grad Kielce nema 4.5 miliona zlotova (oko 1 milion evra), što je suma za koju Servas tvrdi da bi izvukla Vive Kielce iz dugova. 

-Godine 2016, Servas je prvi put tražio 2 miliona, rekavši da je u pitanju vanredna situacija. Sledeće, 2017, dogodilo se isto, ponovo nam je traženo 2 miliona za spas kluba. 

-Ove godine smo obezbedili za Vive Kielce budžet od 2,5 miliona – rukovodstvo kluba je još u februaru zahtevalo da im se ta sredstva dodele odmah, pre vremena. I sada, povrh svega, traže od nas 4,5 miliona zlotova – rekao je gradonačelnik Vojčeh Lubavski i dodao:

-Grad nema toliko novca. Sreo sam se sa predsednikom kluba, i rekao mu da od nas može da računa na eventualno nekoliko stotina hiljada kroz koji mesec. Iako je bio svestan toga, izjavio je da moramo dati 4.5 miliona ukoliko želimo klub u Kielceu. To se uopšte neće razmatrati u obzir.  

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *