Balkan Handball

IZ BUGOJNA KREĆE GENERACIJA 2000: Šesti turnir „Rukomet je moja budućnost“ u Bugojnu krajem marta

Šestu godinu u nizu, na početku proleća, bosanskohercegovački grad Bugojno postaje centar omladinskog rukometa kada je u pitanju region, ali i čitav svet. Pred veliku premijeru koju će generacija 2000 imati narednog leta na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom Katarske rukometne Federacije, predsednika Al Šabija, kao i tehničku podršku MRK Iskra iz Bugojna, odnosno, direktora turnira Asima Šahmana, od 29. marta do prvog aprila u Bugojnu će svi ljubitelji rukometa moći da uživaju u još jednom turniru „Rukomet je moja budućnost“.

Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Slovenija, uz selekcije Austrije, Nemačke, Švajcarske, Poljske i Katara, sa generacijom koja tek izlazi na scenu, imaće prve važne velike provere. Prava prilika i da svi zainteresovani posete Bugojno i uvere se u potencijal koji poseduju „neki novi klinci“.

  • Sistem turnira ostaje isti. Igra se u četiri takmičarska dana sa dve grupe po četiri ekipe uz razigravanje za plasman i finalni dan. Biće jako interesantno. Ove godine doveli smo i renomiranu selekciju Nemačke, koja je po prvi put gost na našem turniru. Nadam se da ćemo i ovog puta imati vrhunsko suđenje na IHF nivou. Kao i ranijih godina, postava će biti ista što se tiče sudijskih parova (Načevski-Nikolov, Stojković-Nikolić, Gubica-Milošević, Konjičanin-Konjičanin). Verujem da će sve proći, kao i do sada, u najboljem redu – kaže za Balkan-Handball.com čovek koji je spojio Katar i Bugojno, dugogodišnji trener u Dohi, Asim Šahman, koji je gradu u kome živi doneo ovu rukometnu ekskluzivu pre šest godina:

  • Jasno je da bez podrške federacije Katara ovo ne bi moglo da se organizuje. Hvala im na tome. Nadamo se da će uskoro turnir biti u kalendaru IHF. Samim tim, ovde bismo mogli obezbediti malo Svetsko prvenstvo. Nadam se i verujem da će ova lepa rukometna priča u Bugojnu potrajati još mnogo godina – zaključuje Šahman.

Branilac titule je reprezentacija Slovenije, koja je prošle godine savladala Poljsku 23:22 u finalu.

BUGOJNO 2017: Slovenija do titule u uzbudljivom finalu!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *