Balkan Handball

Kreće studentski EP u Rukometu na pesku – debi u Beogradu 2019.

Proteklih meseci su intenzivirani razgovori i susreti dva rukovodeća evropska sportska tela, onog rukometnog – EHF-a i onog koji zastupa evropski studentski sport – EUSA-e.

Kao glavni cilj, a od finalnih dana EHF EURO2018 u Zagrebu i rezultat, Rukomet na pesku je postao i studentska sportska disciplina. Normalan je to razvoj činjenice da su upravo univerzitetski kampusi postali bastion razvoja peščanog rukometa u mnogim delovima Evrope.

Dva sportska tela su u Zagrebu, na marginama „indoor“ EP potpisala važan „peščani“ dokument, Memorandum o razumevanju, koji sadrži i informaciju o prvom studentskom EP koje će biti održano u Srbiji, tačnije Beogradu 2019. godine. Tom slatkom delu sastanka je prisustvovao i predsednik USSS (Univerzitetski studentski sportski savez) Siniša Jasnić. Jasnić se zahvalio EUSA i EHF-u na poverenju da Srbija bude organizator ovog događaja, uz uverenje da će odlično organizovanim prvim EP za studente u Rukometu na pesku biti postavljeni standardi koji će biti sleđeni u organizaciji takvih događaja.

Takođe, istaknuta je dobra volja srpskih organizatora da se Rukomet na pesku nađe na programu Evropskih univerzitetskih igara 2020. godine, na kojima će Beograd ugostiti najbolje studente sportiste Evrope.  

X.Q

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *