Balkan Handball

Luka Panza: Poraz od Poljaka opomena i prizemljenje

Kadetska reprezentacija Hrvatske osvojila je treće mesto na međunarodnom turniru „Rukomet je moja budućnost“ u Bugojnu. Prošlogodišnji šampioni su pokazali puno toga na takmičenju u Bosni Hercegovini, ali ih je od prilike da brane titulu odvojilo loše prvo poluvreme protiv Poljaka u polufinalu.

  • Naš prevashodni cilju Bugojnu je bio da uvedemo u proces igrače koji do sada nisu igrali za reprezentaciju, Imamo pet novih debitanata. probali smo da proširimo kadar, i verujem da smo u tome uspeli. Uvežbavali smo nove defanzivne varijante, i mogu reći da sam zadovoljan – rekao je selektor hrvatskih kadeta Luka Panza.

-Što se tiče samog rezultata, mi uvek moramo težiti više i bolje. Prvo poluvreme jučerašnje utakmice sa Poljskom nam je bila dobra opomena i dobra škola, mada nam se nešto slično ovome desilo ovde prošle godine, takođe protiv Poljaka, u grupi. Učimo na teži način, ali nadam se da smo konačno naučili lekciju koja nam je svakako bila potrebna da se spustimo na zemlju pred iskušenja koja nas očekuju. Mislim da ćemo sada stabilizovati ekipu. Neki momci su skrenuli pažnju na sebe, i samtramo da imamo širinu za pravi rad pred Svetsko prvenstvo.

Halil Jaganjac je još jednom potvrdio da je među najperspektivnijim igračima na svojoj poziiji…

-Svakako jeste, ali mi imamo tu privilegiju da se u našim redovima nalazi i Josip Šarac koji igra u Izviđaču, i koji na ovom turniru nije bio sa nama. On je podjednako dobar igrač. Dakle, Hrvatska na toj poziciji ima veliku širinu i vrhunski kvalitet za budućnost – zaključio je Luka Panza.