Balkan Handball

METALURG DRŽAO ČAS U HARKOVU: Kratka klupa spasila Motor!

Ukrajinski Motor iz Zaporožja toliko je moćan na domaćem terenu da su mu u prethodne dve sezone ceo plen iz Harkova odneli samo Monpelje i Vesprem, a neporažen otišao Nant, i od večeras – Metalurg! Makedonski vicešampioni održali su čas rukometa iz igre 7 na 6 u 50 minuta, ali snage i iskustva za veliku pobedu – nije bilo. Na kraju – 28:28 (12:19), posle spektakularnog prvog poluvremena u kome je Darko Arsić bio maestralan, a napad nerešiva enigma za Ukrajince.

Poveo je Metalurg u Harkovu 11:3, a tim i bez Line Červara, sa Aleksandrom Jovićem na klupi, delovao je skladno i skoncentrisano. Nisu imali rešenja domaći za igru Metalurga sa dva pivotmena, nezadrživim Peševskim, koga su loptama hranili bekovi, svi redom bez prve zvezde tima Filipa Kuzmanovskog, koji je propustio meč.

Jaganjac sa sedam golova, uz penaldžiju Gugletu, bio je najefikasniji, ali se na kraju umorila i jedina bekovska trojka gostiju. Jaganjac – Anđelić – Velkovski, podneli su čitav teret meča, pa je Motor lagano lomio rivala i par minuta pre kraja izjednačio. Imao je Metalurg šansu da pobedi, poslednji napad, ali se Velkovski spetljao, suđena je i povreda prostora, pa su na kraju Ukrajinci dobili svojih pet sekundi, malo da dođu do trijumfa.

Ovo je treći bod Metalurga u četiri kola.