Balkan Handball

Mlađe kategorije RK PPD Zagreb osvojile peti turnir „Rukomet u srcu“ u tri grada

Finalnim susretima trećeg dana završen je peti po redu Međunarodni rukometni turnir „Rukomet u srcu“ Zavidovići – Žepče – Maglaj 2018. Jedan od najljepših i najuspješnijih rukometnih festivala za mlade rukometaše na ovim prostorima, osvojile su omladinske kategorije RK PPD Zagreb.

U finalnom susretu uzrasta 2002. ekipa RK PPD Zagreb slavila je protiv ekipe Veszprem Telecoma rezultatom 20:14, dok je u mlađoj kategoriji uzrasta 2004. ekipa PPD Zagreba bila bolja od dječaka iz RK Izviđač iz Ljubuškog.

Uz velike napore organizatora ovaj turnir doživio je veliki uspjeh, a naročito ove godine. Tri dana, tri grada, i četiri dvorane bile su domaćin najmasovnijeg sportskog događaja u Bosni i Hercegovini.

Preko 900 učesnika takmičilo se u dvije kategorije U-2002 i mlađi te U-2004 i mlađi. Novost je da je od ove godine uvršten i takmičarski dio za selekcije uzrasta U-2006 i mlađi kao proba za naredne godine, a što će prema riječima organizatora od naredne godine još više omasoviti ovaj sportski događaj u ova tri grada.

U kategoriji uzrasta 2004. i mlađi epitet najboljih ponijela je ekipa RK PPD Zagreb iz Zagreba, drugo mjesto pripalo je ekipi RK Izviđač iz Ljubuškog dok je treće mjesto osvojila ekipa ŠR Metković iz Metkovića.

Za najboljeg golmana u ovoj kategoriji proglašen je Antonio Kranjčević iz RK PPD Zagreb, za najboljeg igrača Zlatko Ševo iz RK Izviđač a najbolji strijelac u ovoj kategoriji je Luka Vojvodić iz RK Borac iz Banja Luke.

U kategoriji uzrasta 2002. i mlađi epitet najboljih ponijela je ekipa RK PPD Zagreb iz Zagreba, drugo mjesto pripalo je ekipi Veszprem Telecoma dok je trećeplasirana ekipa RK Borac iz Banja Luke. Za najboljeg golmana u ovoj kategoriji proglašen je Mislav Turčić iz RK PPD Zagreb, za najboljeg igrača Patrik Marković iz Veszprem Telecoma i najbolji strijelac u ovoj kategoriji je Miloš Kos iz RK Kozara MP iz Kozarske Dubice.

U kategoriji 2006. i mlađi utakmice su se odigravale prema turnirskom principu. Najuspješnija ekipa u ovom uzrastu je RK Kozara MP iz Kozarske Dubice, drugoplasirana je ekipa ŠR Banja Luka dok je treće mjesto pripalo ekipi RK Izviđač iz Ljubuškog. Još da napomenemo da je ovaj turnir organizovan uz veliku pomoć kantonalnih i općinskih vlasti.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg petog po redu turnira je Vlada Zeničko-Dobojskog kantona i Općinski načelnici tri grada domaćina.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *