Balkan Handball

„MORA DA ODE“: Brazilski rukomet digao glas protiv predsednika koji vlada 28 godina

Digao se rukometni Brazil. Svi iigrači i igračice traže jedno – ostavku i odlazak predsednika Federacije Manoela Luiza Oliveire zbog korupcije koja je prema pisanjima brazilskih medija u rangu pet miliona dolara, ali i nastupajućeg finansijskog kolapsa rukometnog sporta u ovoj zemlji.

Naime, najveći sponzor Federacije Banco do Brasil najavio je prestanak saradnje, a procena je da je ova banka davala 75% godišnjeg budžeta. Tragovi korupcije oterali su sve sponzore od rukometa, a odlazak ove banke značio bi praktično prevođenje rada Federacije na amaterski nivo i nemogućnost finansiranja aktivnosti reprezentacija, ali i same lige.

I pored toga, ostavke Manoela Luiza Oliveire još uvek nema. Čovek koji je čak 28 godina na čelu Saveza još uvek ustrajava, ali su glas protiv njega digli igrači, igračice iz legendarne generacije svetskih šampionki, reprezentativci u rukometu na pesku. Svi kao jedan za spas rukometa, koji je u ovom trenutku povezan sa odlaskom prvog čoveka.

  • Nemamo ništa protiv njega, ali on je lice naše konfederacije i njegov imidž nam pravi puno problema, zato smo svesni da mora da ode posle svega. Politička situacija nam je oterala gotovo sve sponzore. Moramo da ih vratimo, a kako su nam rekli, jedini način da se to desi je da Manoel napusti Federaciju – kaže kapiten brazilske reprezentacije, Barbara Arenhart.

Veliki broj reprezentativaca i reprezentativki poveo je pravu kampanju na socijalnim mrežama sa heštagom #RenunciaManoel

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *