Balkan Handball

Rusi dolaze: Nova tačka na rukometnoj mapi – Spartak Moskva!

Nakon indicija da će Zenit iz Sankt Peterburga oformiti rukometnu sekciju, drugi ruski fudbalski gigant je takvu ideju već otelotvorio – „Spartakus“ iz Moskve je rođen, i želi da ubrzo postane veliki!

Novi rukometni projekat je obelodanjen na pres konferenciji u ruskoj prestonici od strane predsednika nacionalne rukometne Federacije, a koliko su Moskvoljani ambiciozni govore imena koja se već povezuju sa novim klubom – Aleksander Dereven, Aleksander Černoivanov, Oleg Skopincev, Jegor Evdokimov, Dmitri Šelestjukov, Ilja Rjabov i trener Vasili Filipov.

Klub je osnovan uz podršku Sportskog Društva Spartak, Rukometnog Saveza Moskve, Fudbalskog Kluba Spartak, Hokejaškog i Futsal Kluba Spartak.

Tako će Moskva, nakon više od decenije, imati predstavnika u Super Ligi Rusije, pošto će novoformirani tim odmah zaigrati u najjačem nacionalnom takmičenju. Još uvek nije zvanično objavljeno u kojoj će dvorani „Spartakus“ igrati kao domaćin, ali se zna da će zvanične boje biti crvena i bela, kao i svih sportskih klubova iz Spartakove porodice.

One Comment

  1. Marvel

    4. avgusta 2017. at 08:22

    Odmah u superligu ?
    Znaci ta ideja WildVaucher Boze se siri evropom ?