Balkan Handball

SP kadeta: Pobeda Srbije, poraz Slovenaca, remi Hrvata

Tri reprezentacije sa prostora EX-YU u različitim raspoloženjima završavaju prvi dan na Svetskom prvenstvu kadeta u Gruziji. Iznenađenje dana napravio je Tunis pobedivši polufinalistu Evropskog prvenstva od prošle godine, selekciju Slovenije 29:26 (15:13) u grupi D. Ni 15 odbrana raspoloženog Gašpera Dobaja, šest golova Horzena i Horvata, nisu pomogli da se izbegne poraz od fanatično borbenih Afrikanaca.

Najlakši zadatak imala je selekcija Srbije koja je savladala nedorasli Meksiko 29:18 (15:5) na otvaranju turnira uz sjajnu partiju golmana Todora Jandrića (21 odbrana – 62%) i egzekuciju Stefana Sunajka (šest golova). „Orlići“ su ozbiljno shvatili protivnika, poveli 7:2, do poluvremena otišli na 15:5, da bi Meksikanci došli na startu drugog dela do 15:9. To je i sve što su mogli da urade, jer je razlika u kvalitetu ostala vidljiva posle tajm-auta trenera Nenada Maksića…

Na popravni će morati i selekcija Hrvatske, koja je remizirala sa nezgodnom Portugalijom 30:30 (14:16). Najefikasniji u redovima Hrvatske bilo je levo krilo Tomislav Špruk sa sedam golova, dok je Ivan Panjan sakupio 11 odbrana.