Balkan Handball

Valera objavio spisak Španaca za Alikante – Bez Romera i Huanina Garsije

 Selektor reprezentacije Španije, Valero Rivera, pozvao je 17 igrača za kvalifikacioni turnir za Olimpijske Igre u Londonu.  Mikel Agiresabalaga i Antonio Garsia su novost na spisku, oba na poziciji levog beka. Na spisku, u odnosu na onaj sa Euro2012, nisu Iker Romero i Huanin Garsija, zbog odluke trenera, dok su povredjeni Alberto Entrerijos i Roberto Garsija.

Novi u odnosu na Euro2012 su i Albert Rokas (bio povredjen u vreme Euro2012) i Valero Rivera koji je, u dresu Nanta, jedan od vodećih strelaca francuske lige.
Povodom pomenute četiri promene, selektor Španije je rekao: "Promene su nastale iz različitih razloga. Alberto i Roberto su povređeni, a u slučaju Ikera i Huanina se radi o tehničkim razlozima koji su me vodili da donesem takvu odluku. Tražio sam drukčiji profil igrača za ovo takmičenje."
Spisak je sledeći: Hose Havijer Ombrados, Eduardo Gurbindo, Albert Rokas, Horhe Makeda, Viktor Tomas, Raul Entrerios, Mikel Agiresabalaga, Daniel Sarmiento, Hose Manuel Sera, Žulen Aginagalde, Kristian Ugalde, Arpad Šterbik, Žoan Kanjeljas, Viran Moros, Antonio Garsija, Valero Rivera i Gadeon Guardiola.