Balkan Handball

Vranješ: Neko će biti Džim Keri, neko Tom Kruz, a trebaće i Švarceneger!

Nova era očekuje Vesprem sa Ljubomirom Vranješom na klupi, era u kojoj je najveći cilj osvajanje Lige šampiona. To nije pošlo za rukom njegovim prethodnicima iako su imali igrački potencijal i te kako kadar za takvo dostignuće, a nema sumnje da će mađarski prvak imati još bogatiji roster u sezoni pred nama.
 
Međutim, svake sezone smo svedoci da imena nisu dovoljna. Toga je svestan i Vranješ – sjajni trener je govorio o karakteristikama koje su neophodne njegovom timu kako bi se ostvario uspeh.
 
-Ja sam trener koji zahteva stopostotnu srčanost, stopostotnu strast i stopostotnu volju. Ako mi igrači to daju svakim korakom na terenu, ja ću biti zadovoljan njima bez obzira na rezultat. Možeš da promašiš šut, da imaš loš dan, svima se to dešava. Imamo mnogo navijača u svojoj hali, isto tako nas i mnogo njih prati na gostovanjima. Njima dugujemo ove tri stvari koje sam pomenuo.
 
-Težiću da promenim nekoliko stvari u načinu igre Vesprema. Nije lako motivisasti 21. igrača, ali ja kao trener imam plan. Nadam se da će ga igrači prihvatiti, jer ću svakom od njih dati ulogu, kao u filmu. Neko će biti Džim Keri, neko Tom Kruz, a možda će mi ponekad zatrebati i Arnold Švarceneger. Sve se svodi na pobede, a mi ćemo želeti da dobijemo svaku utakmicu – najavio je Ljuba Vranješ prvu sezonu na klupi Vesprema.