Balkan Handball

Vujović objavio spisak: Zorman i Bombač rezerve

Selektor reprezentacije Slovenije, Veselin Vujović, objavio je spisak igrača na koje računa za dva meča sa Nemačkom, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj (januar 2018.).

Prvi meč je na programu u Ljubljani 3.maja, a druga tri dana kasnije na stadionu „Geri Veber“ u Haleu. Najveće iznenađenje je odluka iskusnog stručnjaka da dva renomirana srednja beka, Uroš Zorman i Dean Bombač, budu rezerve. Na spisku nema Vida Kavtičnika i Darka Cingesara.

U sastav se vraćaju Primož Prošt, Simon Razgor, Staš Skube i Žiga Mlakar.

Kompletan spisak

Golmani: Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško), Urh Kastelic (Pick Szeged), Matevž Skok (Zagreb), Primož Prošt (Göppingen).

Krila: Blaž Janc, Tilen Kodrin ( Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Veszprem), Simon Razgor (Meškov Brest).

Bekovi: Marko Bezjak (Magdeburg), Jure Dolenec (Montpellier), Jan Grebenc, Nik Henigman (Riko Ribnica), Miha Zarabec, Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar (Celje Pivovarna Laško), David Miklavčič (Zagreb), Staš Skube (Pick Szeged).

Pivotmeni: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged), Vid Poteko (Celje Pivovarna Laško)

Rezerve: Dean Bombač, Uroš Zorman (Kielce), Nejc Cehte, Klemen Ferlin, Gregor Potočnik (Gorenje), Mario Šoštarič (Pick Szeged), Matic Verdinek (Maribor Branik), Miha Žvižej (Montpellier).

VUJOVIĆ: BOMBAČ NAZADOVAO

-Nije bilo lako odlučiti. Sa Bombačem i Zormanom smo napravili dogovor, jednostavno njihove igre u Kielceu nisu bile dovoljno dobre, kao uostalom celog tima koji je ispao u osmini finala Lige Šampiona. Bombaču je prelazak iz Segeda u Kielce trebalo da bude korak napred u karijeri, a on je zapravo nazadovao. Minutaža mu je manja, ne pruža dovoljno, tako da je trenutno iza Bezjaka, Zarabeca i Skubea. S druge strane, Uroš Zorman ima posebnu težinu kao igrač, po svom karakteru. Ali, s obzirom na njegovu spremnost, nisam siguran da je potreban timu u ovom trenutku, međutim, to ne znači da ću precrtati iz sastava – rekao je slovenački selektor.

Posle dva odigrana kola, Nemačka je na čelu grupe 5 sa četiri boda, Slovenija ima 3, Portugal 1, dok je Švajcarska bez bodova.