Balkan Handball

VUJOVIĆ TREĆI TRENER NA SVETU: Laureat pobedio Belgiju i Litvaniju!?

Međunarodna rukometna Federacija objavila je da su najbolji treneri u njenom tradicionalnom izboru za 2016. godinu – Didije Dinar (Francuska, muškarci) i Torir Hergeirson (Norveška, žene). Selektor reprezentacije Slovenije, Veselin Vujović, završio je kao treći iza norveškog selektora Kristijana Berga na drugom mestu, a ispred olimpijskog pobednika Gudmundura Gudmundsona i evropskog prvaka sa Nemačkom – Dagura Sigurdsona.

Pitanje kojim se bavi rukometni svet danas – koga je to Didije Dinar trenirao tokom 2016. godine, s obzirom da je na oba velika takmičenja (EURO 2016 i OI u Riju) bio pomoćnik Klodu Onesti.

Dinar je reprezentaciju preuzeo u oktobru i vodio „Trikolore“ samo na dva meča u kvalifikacijama za EURO 2018, protiv Litvanije 37:20 i Belgije 38:37. Zato način izbora IHF zaprepašćuje, jer ako se vrednovalo svetsko zlato iz januara 2017. godine, onda bi i nagrada trebala da nosi naslov – 2016/2017.

Neke nove generacije rukometnih fanova, igrača, trenera i novinara, pitaće se za 10-20 godina, šta je Didije Dinar osvojio 2016. godine da bi bio najbolji trener planete u toj godini, a i tada će odgovor biti – NIŠTA. Ne zbog svog znanja ili neznanja, već zato što i nije bio trener osim na dva meča…

Najbolji igrač sveta je Nikola Karabatić, a igračica – Kristina Neagu.