Balkan Handball

Babić otpisao Kozinu i Šimeta Ivića: Minimalno četvrtfinale!

Selektor reprezentacije Hrvatske, Željko Babić, prelomio je što se tiče sastava za SP 2017 u Francuskoj. Hrvati će put zemlje „galskih petlova“ sa 17 igrača, a kući ostaju pivotmen Krešimir Kozina i desni bek Šime Ivić. Ostaje pitanje još ko će biti treći golman, to jest, ko će morati na tribine u konkurenciji Ivića, Pešića i Stevanovića.

Golmani:

Filip Ivić – HC Vive Tauron Kielce
Ivan Stevanović – RK PPD Zagreb
Ivan Pešić – HC Meshkov Brest
Krila:
Josip Božić-Pavletić – RK NEXE
Manuel Štrlek – HC Vive Tauron Kielce
Lovro Mihić – HC Wisla Plock
Zlatko Horvat –  RK PPD Zagreb
Pivotmeni:
Tin Kontrec – RK PPD Zagreb
Željko Musa – HC Magdeburg
Bekovi:
Marko Mamić – Dunkerque
Stipe Mandalinić – RK PPD Zagreb
Lovro Jotić – RK PPD Zagreb
Luka Cindrić – HC Vardar
Luka Stepančić – HC Paris Saint-Germain
Luka Šebetić – RK PPD Zagreb
Jakov Gojun – HC Füsche Berlin
Domagoj Duvnjak – HC THW Kiel

  • Imamo tri vratara i takvu smo odluku donijeli da idu svi s nama. Znamo kolika je važnost vratara tako da ako bude potreba da odmah možemo staviti trećeg vratara – osvrnuo se Babić na vođenje tri golmana i prokomentarisao pivotmene:
  • Tu smo se odlučili za dva različita tipa igrača. Jedan je jači i viši Željko Musa a drugi je brži i agilniji jer ćemo igrati brzo i zato je Kontrec dobio prednost nad Kozinom koji je već bio u reprezentaciji. Mislim da je to i logično da imamo jednog većeg i malo sporijeg igrača a drugoga malo nižeg i bržeg.

Na Prvenstvo idu povređeni Duvnjak, Stepančić, Mandalinić i Mamić.

  • Mi u principu imamo problem, ali ne želim kukati. Imamo puno povrijeđenih igrača koji nisu došli i samim time je odluka bila lakša. Kopljar ima problema s koljenom, Slišković ima mononukleozu, Marić je obnovio povredu i Ivan Čupić koji zbog obiteljskih razloga nije tu. Imamo četiri startera koji su bili u Poljskoj i sada nisu tu. To je veliki udarac za bilo koga da u godini dana izgubite četiri startera. Oni su preskočili zadnju utakmicu, povrede su se dogodile prije dva dana. Obavili su kontrole i karakter povrede je stražnja loža i udarac oko rebra i moguće je da neće igrati prvu utakmicu a što će biti dalje teško je prognozirati. Nije baš situacija optimistična. Imamo jaki udar na zdravstveno stanje igrača. Znat ćemo više za dva, tri dana. Stepančić ima problema sa stražnjom ložom, Mandalinić je dobio udarac i Marko Mamić ima problema s ložom. Za dva, tri dana ćemo znati i vidjeti treba li pozvati nekog od igrača koji je bio na pripremama. Nama se nažalost stalno događaju sportske povrede pred velika natjecanja i zbog toga smo limitirani kao momčad.

MINIMALNI CILJ – ČETVRTFINALE

Primarni cilj je što veća i bolja selekcija igrača za EP 2018 u Hrvatskoj a minimalni cilj je četvrtfinale koji se treba ostvariti a ostalo ćemo vidjeti u turniru”, zaključio je Babić.