Balkan Handball

HP PROGNOZA: Nemci i Španci napadaju Francuze u borbi za zlato

Tradicionalno pred početak velikih takmičenja, specijalizovani rukometni sajt na engleskom jeziku Handball-Planet.com objavljuje svoju prognozu.

VELIKA ČETVORKA

Prvo takmičenje u novom OI ciklusu je uvek najopasnije za emotivno i fizički iscrpljene nakon najdužeg leta u poslednje četiri godine. Španci su sa te strane najviše motivisani da pokažu od čega su napravljeni jer ih u Riju nije ni bilo. 

Najbolji trener u 2016.godini, Dagur Sigurdsson na oproštaju od Nemačke, treba da pokaže da dosadašnji sjajni rezultati nisu slučajni. Put do finala vodi preko Francuske za koju superlativi više ne postoje, ali najveći protivnik pored rivala koji nemaju šta da izgube, ovaj put je ogroman pritisak. 

Veliku četvorku treba da zatvori Danska kao favorit iz senke.

DRUGI TALAS: Kauboji, iskusni Mađari ili povratak Rusa

Po prvi put posle 2003 kada su napravili najveće iznenadjenje u istoriji rukometa i osvojili zlato nakon poslednjeg mesta na predhodnom takmičenju, Hrvati nisu u prvoj liniji favorita za medalju. Slovenci su napravili veliki iskorak u Riju i TOP 8 bi bio veliki uspeh. Iskusni Rusi i Mađari će čekati svoju šansu. Katar nema kvalitet da se nosi sa najboljima na svetu.

 HANDBALL-PLANET.COM PROGNOZA – TOP 16

1. Germany
2. Spain
3. France
4. Denmark
5. Croatia
6. Slovenia
7. Russia
8. Hungary
9. Sweden
10. Norway
11. Qatar
12. Tunisia
13. Iceland
14. Brasil
15. Argentina
16. Belarus

PRESIDENT KUP: Makedonija, Poljska i Egipat

Talant Dušebajev će morati da pokaže najviše što zna u pokušaju da izbegne katastrofu u Francuskoj, a u sličnoj situaciji je Lino Červar na klupi Makedonije. 

 1. Macedonia
  18. Egypt
  19. Poland
  20. Saudi Arabia
  21. Japan
  22. Chile
  23. Bahrain
  24. Angola

UŽIVAJTE!