Krsto Milošević o CSM Bukureštu: Imamo sve za borbu za trofeje - Balkan-Handball.com
Naslovna Intervju nedelje Krsto Milošević o CSM Bukureštu: Imamo sve za borbu za trofeje

Krsto Milošević o CSM Bukureštu: Imamo sve za borbu za trofeje

zika.bogdanovic
1 komentar

Nakon iskustava u nemačkom Baligenu i danskom Morsu, srpski levi bek Krsto Milošević (27), već drugu sezonu nastupa u rumunskom ĆSM Bukureštu. Ambiciozni sastav iz prestonice, poznat i kao balkanska kolonija, koju sa klupe predvode bivši makedonski selektor Zvonko Šundovski i nekadašnji selektor ženske reprezentacije Jugoslavije Marko Isaković, i ove godine participira u borbi za titulu, a napravljen je i pomak u Evropi plasmanom u grupnu fazu EHF Kupa.

– I pored nekih kikseva u domaćem prvenstvu, moram priznati da sam zadovoljan trenutnim stanjem. Drugi smo na tabeli, a na kraju nas očekuje plej of. Po meni, sve do tada je uigravanje ekipe i tempiranje forme za završnicu.

Stigao vam je i Naumče Mojsovski. Sada ambicije moraju da budu šampionske…

– Naumče je definitivno veliko pojačanje za nas. Pomoći će nam sigurno u ispunjavanju tog cilja – vrha tabele.

Ima li ko bolji u Rumuniji od vas ove godine?

– U ligi se izdvajaju tri-četiri ekipe po kvalitetu. Pored nas, po meni, glavni favoriti za titulu su Dinamo i Odorhei.

Aktuelni šampion Baja Mare više nije u toj grupi…

-Ispali su iz trke zbog finansijskih problema i odlazaka par igrača. Znam da je klub u veoma teškoj situaciji i nadam se da će krenuti na bolje. Nije dobro za jedan tako dobar klub i rukomet uopšte, da jedne sezone uzmu duplu krunu, a sledeće se priča o gašenju kluba.

Stigli ste i do završnice EHF Kupa. Izbacili ste španski Kangas (31:24 – 29:29). Sa 14 golova uz Sašu Marijanca bio si prvi egzekutor tima na putu do grupne faze gde vas čekaju Šamberi, Anaitasuna i Ištad. Gde su vam krajnji dometi?

–  Ispunili smo cilj za ovu sezonu samim ulaskom u grupu. Imamo šanse za četvrtfinale, a glavni favorit za osvajanje grupe je sigurno francuski Šamberi. Sa Špancima i Šveđanima ćemo se ravnopravno boriti za drugo mesto i prolaz dalje.

CSM je prava balkanska kolonija. Pored tebe tu sui  Marko Simović, Mario Blažević, Miloš Kostadinović, sada i Naumče, uz dvojicu trenera. Kakva je atmosfera?

– Super, guramo dobro, dobro radimo i treniramo. Imamo sve preduslove za dobre rezultate ove sezone. U Evropi je već zacrtano ostvareno, čeka nas borba za domaće trofeje, Kup i prvenstvo – jasan je Krsto Milošević, koji je put Bukurešta krenuo iz Kragujevca, sa kojim je u sezoni 2013/2014 izborio plasman u SEHA GAZPROM ligu.

Možda vam se dopadne

1 komentar

Miki Kg 09/12/2015 - 13:05

Samo napred Krsto , fenomenalan levi bek .To se najbolje videlo kako je Kragujevcu krenulo nizbrdo bas kada je on otisao .Zasluzuje reprezentaciju .E sad da li to vide oni koji trebaju da vide ,to vec ne znam.

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball