Balkan Handball

Bojana Popović posle pete titule LŠ: "Još dve i gotovo!"

 Rekorderka po broju titula u Ligi šampiona među igračicama je Austrijanka Austra Fridrikas sa čak sedam trofeja. Crnogorska reprezentativka, Bojana Popović na dobrom je putu da izjednači taj rekord. Do sada nije izgubila nijedno finale, a u Bukureštu je po peti put podigla pehar pobednika Lige šampiona. Odličnim partijama i mentalitetom pobednika, ostala je najdominantnija igračica klupskih takmičenja u Evropi i ove sezone. Posle velikog slavlja na parketu "Polivalente" kratko smo razgovarali sa Bojanom.

Peti put osvajaš Ligu šapiona, a slaviš kao da je prvi! Koliko još(smeh)?

-Još dve dok igram. Imam ugovor još dve godine sa Viborgom, planiram da ih odradim kako treba što znači još dve Lige šampiona(osmeh).

Planiraš li možda igrački povratak u Budućnost?

-Ne,ne…još dve godine u Viborgu i kraj.

Niste bili konstantni niti ste blistali tokom sezone, ali polufinale, i naročito finale ste odigrali fantastično…

-Tako to ide. Pravi klubovi tempiraju formu za bude na najvišem nivou u maju. Mi smo imali puno problema sa povredama i dosta trudnih žena tokom sezone(osmeh). Sada smo se oporavile od povreda, Grit se vratila i tek smo možda u poslednjih 15 dana imali potpuno kompletan tim da podignemo formu i budemo prave. To je dobar plan da u maju pravi top forma.

U finalu danske lige vas čeka Randers, mogu li da vas iznenade?

-To je ipak naša liga, dobro se znamo i svesni smo da neće biti lako naročito posle ovakvih utakmica kada se čovek isprazni jer je dao sve od sebe. Ovo je ipak bilo najbitnije takmičenje u sezoni. Neće nam biti lako sa Randersom, daleko od toga, ali nadamo se novom trofeju i svi ćemo dati sve od sebe da se to desi.

Reprezentacija Crne Gore je konačno obezbedila plasman na jedno veliko takmičenje posle tri neuspešna pokušaja. Imate jako kvalitetan tim, šta će biti plan na Evropskom prvenstvu?

-Imamo još dve utakmice, idemo na obe pobede, da probamo da dobijemo Rusiju u Rusiji i onda polako da se spremamo za dalje. Bitno je da nas zdravlje posluži, da svi budu zdravi. Normalno je da uvek imaš neke visoke ambicije, ali idemo realno na prvenstvo. Probaćemo da iznenadimo. Imamo mladu ekipu i uostalom mladu reprezentaciju koja se pojavila tek pre tri godine, treba biti strpljiv.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *