Balkan Handball

Crna Gora trenutno bez Jovanke Radičević: „Nisam stara niti spremna za penziju“

Posle osam uzastopnih velikih takmičenja i dve osvojene medalje sa reprezentacijom, jedno od najboljih desnih krila planete poslednjih godina, Jovanku Radičević, nećemo gledati na Evropskom prvenstvu u Švedskoj. Potresi i nestanak prepoznatljive hemije na relaciji stručni štab i igračice bili su vidljivi i na Olimpijskim igrama u Riju, ali su nastavljeni i posle od kada na okupljanjima nije najmanje pet nosilaca igre. Crna Gora na sever kontinenta putuje sa najmladjim sastavom i prvi put samo sa ambicijama da prodje prvu fazu. Medju putnicama za Švedsku neće biti, za mnoge sinonima uvek borbenih Crnogorki i devojke sa nemerljivim doprinosom, inače rekorderke po broju nastupa(preko 140) i broju postignutih golova (preko 700), Jovanke Radičević. 

Zašto?

-Pošto se ovih dana dosta špekulise o „podmladjivanju“ reprezentacije, osjećam potrebu da javnosti kažem da nisam „stara“ niti spremna za penziju. Osjećam se odlično i kao što se moglo videti, odlično igram u Vardaru. Nije me niko „penzionisao“, već sam ja sama donijela odluku da ne želim da igram za reprezentaciju zbog nepoštovanja selektora prema meni. Uvjek sam igrala iz ljubavi za svoju zemlju i davala sam sve od sebe svaki trening, svaku utakmicu i svako prvenstvo. Nisam igrala iz nikakve koristi, za nikakve pare, nisam dobila nikakve stanove, niti bilo što drugo, ali neke stvari su morale mnogo više da se poštuju. Moj odnos prema grbu je uvek bio maksimalan i najbolje znam koliko sam nesebično davala sebe za svoju zemlju i svoj tim. I zaista ne želim ništa više da govorim na tu temu. 

Sa Vardarom si imala odličnu polusezonu, prvi si strelac, a tvoja ekipa jedina neporažena u Ligi šampiona. I ove sezone ambicije su iste, Skoplje se nada peharu?

-Naš cilj je svakako Final 4. I stepenica više od prošle godine. Ali idemo korak po korak, iz utakmice u utakmicu smo sve bolje i bolje igrali. Nadam se da će tako biti u drugom dijelu. Naravno da nam je drago da smo jedina ekipa koja je neporazena i vjerujem da cemo nastaviti i u drugom dijelu tim tempom. Što se tiče moje igre zadovoljna sam, ali uvjek može bolje. Važno je da pobjedjujemo i da tim ima uspjeha, zaključila je Jovanka javljanje iz Podgorice za Balkan-Handball.com.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *