Balkan Handball

SRBIJA NA NEMAČKU (18h), selektor Obradović: Imamo pravo na optimizam

Selektor Srbije Ljubomir Obradović analizirao je urađeno u prva dva duela SP 2017 sa Kinom i Kamerunom i najavio duel sa Nemačkom u utorak u 18 časova.

-Imamo dobar ulaz u šampionat. Završili smo prve dve utakmice pozitivno i nastavljamo dalje. Bitno je da nema povreda, da su devojke spremne za ono što nas očekuje. Čeka nas teška utakmica sa Nemicama, a onda još teža sa Holanđankama, za koju nećemo imati ni 24 sata da se spremimo. Meč sa Nemicama je važan iz mnogo razloga. Posle pobede Koreje nad Holandijom i poraza od Nemačke, postavlja se pitanje i prvog mesta u grupi. Imamo pravo na optimizam, ali ne mogu da kažem da ćemo pobediti u oba duela. Devojke su skoncentrisane, žele i hoće da pružimo maksimum u narednim utakmicama. Za ovo SP nam je bilo potrebno više kvalitetnih utakmica. Imali smo Italiju, Farska Ostrva i Makedoniju. To nije naš nivo. Naš nivo je ovaj današnji, videćemo kako ćemo se suprostaviti. Jako je bitan odnos prema igri, naravno i rezultat.

Srpski selektor je sa ostatkom stručnog štaba gledao pobedu Nemica nad Korejom 23:18 sa tribina Arene Lajpcig.

-Imaju dobru, stamenu odbranu. Korejanke su povele sa tri gola, Nemice nisu reagovale, držale su ritam, nisu pale. Imaju dosta dobrih rešenja u napadu. Na nama je da sve to osujetimo, da se pripremimo na najbolji način. Da pariramo tim napadima, da nađemo povoljne situacije u našem napadu.

Za mečeve sa Kinom i Kamerunom, 15 igračica je dobilo šansu. Ostala je samo Andrea Lekić, koja se tek oporavila od povrede ramena.

-Svetsko prvenstvo je dosta zahtevno u smislu igranja. Sve devojke su zaslužne, ne želim da im zakinem ni minut, ni sekund, da budu na terenu. Sve moraju biti u tonusu, u tenziji, da drže ritam kada dobiju šansu, da se to ne oseti ni na koji način. Nismo hteli da rizikujemo sa Andreom iz mnogo razloga. Nadam se da će biti spremna i pomoći maksimalno, koliko može u narednim utakmicama.

Ženska reprezentacija Nemačke čeka na medalju sa velikih takmičenja punih 10 godina. Poslednju su Nemice osvojile na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 2007. godine – bronzanu. Na poslednjem Evropskom prvenstvu održanom u Švedskoj, tim Mihaela Biglera zauzeo je šesto mesto u konačnom plasmanu.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *