Jubilarni 20. CELL-CUP u Vespremu zove: Budite deo nezaboravnog iskustva! - Balkan-Handball.com
Naslovna Projekti Jubilarni 20. CELL-CUP u Vespremu zove: Budite deo nezaboravnog iskustva!

Jubilarni 20. CELL-CUP u Vespremu zove: Budite deo nezaboravnog iskustva!

zika.bogdanovic
1 komentar

Jedan od najvećih rukometnih letnjih događaja u Evropi, a svakako, najveći rukometni festival u Mađarskoj – CELL Kup, narednog leta biće održan po 20. put. Turnir velike tradicije održaće se od sedmog do 13. avgusta u gradu koji je proslavio mađarski rukomet na evropskoj rukometnoj mapi – Vespremu.

– Ovo je turnir gde svaku dobija i niko nije poražen. Cell-Kup je jedan od najvećih turnira u Evropi i najveći u Mađarskoj. Naš festival se održava u Vespremu. Ovaj prelepi grad je dom jednog od najvećih klubova na svetu – MVM Vesprema. U 2016. godini ćemo proslaviti 20 godina – kaže Nandor Šule, jedan od organizatora turnira i dodaje:

-Svi mečevi se igraju u dvoranama sa međunarodnim sudijama. Tokom pet dana tunira, timovi će odigrati više od 600 utakmica na 12 terena. Obezbedili smo odličan smeštaj sa punim pansionom, od hotela sa četiri zvezdice do hostela (ukupno četiri kategorije smeštaja). Turnir će biti održan u pet muških i ženskih kategorija od U12 do juniora i seniora.

A brojke rastu iz godine u godinu…

– Sve više imamo timova koji dolaze. Prošle godine ih je bilo 163. Vesprem i okruženje pružaju šansu za mnoge vansportske aktivnosti, od avantura parka do čuvenog ZOO vrta. Tu je i jezero Balaton, na nekih 15 kilometara od grada. Ništa bolje nema kada se okupate u jezeru posle napornog rukometnog dana.

https://www.youtube.com/watch?v=TbcQkTuFHfU

Ideja o Cell-Kupu je počela još devedesetih…

-Tačno pre 19 godina smo se okupili i rekli da ne želimo da organizujemo običan turnir. Želeli smo da napravimo međunarodni rukometni događaj na kome se hiljade mladih rukometaša mogu sresti, družiti i napredovati, učiti jedni druge svojim kulturama i rukometnim stilovima. Imamo mnogo reprezentativaca raznih zemalja koji su kao klinci učestvovali an Cell-Kupu.

cellcup_2Turnir ima jaku međunarodnu pozadinu…

-Do sada smo imali timove iz 50 zemalja, ukupno 2000.

Zašto je Cell Cup više od turnira – festival?

– Zato što pruža specijalni osećaj. Pružamo mnoga nezaboravna iskustva učesnicima. Počinjemo sa sjajnom ceremonijom otvaranja u Vesprem Areni. Svakog dana organizujemo žurke za učesnike i VIP program za trenere. Na kraju, svaki tim je nagrađen na završnoj ceremoniji.

 

Kakva je budućnost Cell-Kupa?

-Kao prvo, želimo da proslavimo jubilej – 20 godina Cell kupa. Želimo da napravimo pravu stvar i pružimo nezaboravno iskustvo i doživljaj svim učesnicima. Spremni smo za nove rekorde. A vi? – kaže na kraju razgovora Nando Šule.

Pronađite više informacija o Cell Kupu: www.cellcup.hu

cellcup_1

Možda vam se dopadne

1 komentar

URKSG 03/02/2016 - 18:05

Odličan turnir, od broja i kvaliteta ekipa do organizacije celog događaja.
Preporuka!
Naš klub URK STUDENTSKI GRAD je 2015.g. učestvovao sa gen. 2001., gde smo pored rezultatskog uspeha (3.mesto), vrlo zadovoljni svim viđenim na CELL CUPu. Sve pohvale za organizatore i topla preporuka.

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball