Balkan Handball

NOVI STANDARDI: Peti turnir „Rukomet je moja budućnost“ u Bugojnu

Kao i prošlih godina, još jednom će grad Bugojno biti epicentar rukometnih zbivanja kada su u pitanju mlađe kategorije sredinom aprila. Međunarodni turnir „Rukomet je moja budućnost“ biće održan od 13. do 16. aprila, a petu ediciju turnira obeležiće dolazak nacionalnih timova sa tri kontinenta, ali i podizanje organizacionih standarda, koji su svake godine imperativ timu koji predvodi Asim Šahman ispred tehničkog organizatora MRK Iskra, kao i generalnim sponzorom turnira Katarskoj rukometnoj Federaciji.

Ove godine će svi ljubitelji rukometa imati priliku da u hali u Bugojnu vide najbolje momke u generaciji 1998 iz osam zemalja. Pored standardnih učesnika iz regiona, selekcija Slovenije, Hrvatske i domaćina Bosne i Hercegovine, na terenu ćemo videti i reprezentacije Poljske, Švajcarske, Bahreina, Tunisa i Katara.

  • Očekujem da će turnir biti zanimljiv, kao i svih prethodnih godina – kaže direktor turnira Asim Šahman, dugogodišnji trener golmana u Kataru, koji je i glavni „krivac“ zašto su Katarci odlučili da baš u Bugojnu započnu lepu rukometnu priču.
  • Verujemo da će domaća publika moći na delu da vidi mnoštvo budućih rukometnih zvezda. Očekujemo i porast posete u odnosu na prethodne godine. Želja nam je da turnir konačno zaživi u kalendaru IHF, pa da na terenu imamo i učesnike iz Nemačke, Danske, Francuske, Španije i drugih jakih rukometnih zemalja. Ove godine ćemo po prvi put imati učesnike sa tri kontinenta – Azije, Afrike i Evrope.

GERFLOR, IHF SUDIJE, MEDIJSKI POKROVITELJ BALKAN-HANDBALL.COM

Da turnir ima visok kvalitet i najbolje moguće uslove potrudio se organizator obezbeđivanjem GERFLOR podloge koja će biti montirana u hali u Bugojnu. Ona je stigla u vidu donacije iz Katara. Kao i u prethodne dve godine, mladim rukometašima će suditi najbolje sudije sa značkom IHF iz regiona. Jedan od medijskih pokrovitelja čitavog događaja je i Balkan-Handball.com.

Dođite u Bugojno.