Balkan Handball

RUKOMET SA BRAZILCIMA: Spremni za drugi veteranski Svetski Kup u Omišu

Retko ko iz starijih generacija može da se pohvali da se naigrao rukometa sa rukometašima sa drugih kontinenata. Iako je karijera odavno gotova, takvo iskustvo ćete moći da doživite ako se aktivirate, sakupite bivše saigrače i prijatelje, te dođete u Omiš od 10. do 13. maja naredne godine gde će biti održan drugi veteranski Svetski Kup.

Prvi veteranski Svetski Kup održan je prošlog maja uz vrhunsku organizaciju, dve hale pod jednim krovom, hotel na obali mora, te 21 ekipu iz čak deset zemalja od Hrvatske do Ukrajine. Da se dobar glas daleko čuje potvrđeno je kroz prijavu najbolje brazilske veteranske ekipe iz Recifea, koja je otkazala turneju po Nemačkoj i odlučila da svoje evropsko iskustvo potraži baš u Omišu. Uz Brazilce, stiže i poznata nemačka veteranska ekipa iz Ofenbaha, a najave stižu i iz Austrije, Ukrajine, Poljske, Italije, kao i iz zemalja regiona…

Nikša Kaleb u Omišu: Niko nam ne broji koliko smo pojeli i popili (Video)

„Za razliku od prvog izdanja, za 2018. godinu veterani će se takmičiti u tri kategorije + 35, +42 i +50, dok će veteranke ostati u svojoj standardnoj kategoriji. Prema prvim prijavama i najavama, očekujemo da popunimo sve kapacitete koje imamo i da u Omišu stvorimo nezaboravno rukometno druženje i atmosferu u kojoj će se takmičiti ekipe iz više od 20 zemalja. Želimo Svetski Kup u pravom smislu te reči, a sa prijavom Brazilaca, uspeli smo u tome da turnir prevaziđe granice Evrope. Pozivamo ekipe sa prostora EX-YU da se prijave i zauzmu svoje mesto što pre“, reči su organizatora.

https://www.facebook.com/MastersHandballWorldCup/

Dok se razmišljate da ponovo bacite po koju sa prijateljima, pogledajte fotogaleriju sa prvog Svetskog Kupa odigranog u maju ove godine i posetite zvaničan sajt turnira.

http://mhworldcup.com/en/