Balkan Handball

SRU Arena proslavilo drugi rođendan

Sportsko rukometno udruženje Arena proslavilo je drugi rođendan u Sportskom centru Padinska Skela zajedno sa saradnicima iz: ŽRK Pančevo, RK Dinamo, RK Partizan, ORK Zemun i RK Sinđelić. Turnir za dečake i devojčice rođene 2006. godine i kasnije bio je preteženo revijalnog karaktera:

„U trenutku kada jedan od najtrofejnijijh sportova naše zemlje ponire odlučili smo da snagom volje, vere i neprestanog rada pokrenemo najmlađe, odnosno da u saradnji sa istomišljenicima vratimo rukomet na mesto koje mu pripada. Sportsko rukometno udruženje „Arena“ temelji se na stvaranju visoko moralnih i vaspitnih dostignuća kod sportista najmlađe dobi. Naš osnovni zadatak usmeren je ka sociološkom razvoju svakog deteta koje postane član, ali i razvijanju školskog sporta na teritoriji opštine Palilula. Uz saradnju roditelja, osnovnih škola, Rukometnog saveza Beograda i same opštine Palilula prvi cilj je da se stvori zajedništvo koje će omogućiti zdrav psihofizički razvoj dece.“ – podsetio je predsednik udruženja, inače rukometni komentator TV Arena SportStevan Stevanović.

Glavni trener i pokretač  ovog ambicioznog rukometnog projekta Slaviša Radulović uporedio je prvi rođendan Arene sa drugim:

„Budući šampioni su pokazali napredak u igri u odnosu na prethodnu godinu a svi zajedno smo još jednom demonstrirali koliko je rukomet poseban u ravnomernom razvoju jednog sportiste. Roditelji su u pauzi mogli da poslušaju predavanja na temu “ Finansijska pismenost“ dok su treneri ekipa dobili jasnu sliku svojih izabranika za rad na poboljšanjima svih elemanata u predstojećem periodu. Verujemo da ćemo treći Arenin rođendan proslaviti u još većem broju mladih rukometaša jer smo već sada brojniji u odnosu na lane. Broj novih rukometaša porastao je na preko 70 ali i broj mladih trenera pa su pored Petra Popovića i mene u stručnom timu još dve dame inače studentkinje  DIF-a, Aleksandra Tačić i Barbara Buhač, rekao je Radulović.

Tvorci SRU ARENA – Radulović i Stevanović, koji su pokrenuli mlade rukometašice i rukometaše u Borči, zahvalili su se iskrenim ljubiteljima rukometa:

„Zahvaljujemo se  gospodinu  Dejanu Cvetkoviću (ispred opštine Palilula) na najlepšem poklonu u kojem smo proslavili Arenin 2. rođendan – sala SC Padinska Skela bila je na raspolaganju mališanima gde su postignuti sledeći rezultati:

Devojčice:
I mesto – ŽRK Pančevo

II mesto – Arena 2

III mesto – Arena 1

Dečaci 2008/2009

I mesto – RK Dinamo

II mesto – Arena

III mesto – RK Partizan

Dečaci 2006/2007

I mesto – ORK Zemun

II mesto – Arena

III mesto – RK Sinđelić

PHOTO: MARKO MILENKOVIĆ

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *