Balkan Handball

Više od 3.000 klinaca jurilo za loptom na 5. „Croatia Trophy“ u Istri

Događaj koji istarski gradić Rovinj čini posebnim za sve zaljubljenike u sport i van sezone, dečji sportski turnir „Croatia Trophy“ kao sastavni deo projekta koji već pet godina izaziva veliku pažnju – Youth Movement Power (Snaga dece u pokretu), održan je od 28. do 31. marta.

U četiri takmičarska dana, više od 3000 dece uzrasta od devet do 17 godina takmičilo se u rukometu i fudbalu,  ne samo u Rovinju, već i u Puli, odnosno, Poreču. Više od 120 ekipa došlo je iz sedam zemalja – pored domaćina, tu su bile i ekipe iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Italije, Nemačke, Mađarske i Slovenije.

DŽOMBA AMBASADOR

TItulu ambasadora turnira imao je legendarni hrvatski reprezentativac, jedno od najboljih desni krila svih vremena – Mirza Džomba.

Projekat u Istri imao je i svoj humani karakter učestvovanjem klubova sa decom sa poteškoćama u razvoju  – Handball Specials (Beč, Austrija) i Handball Specials (Vorarlberg, Austrija).

ŽRK Lokomotiva Zagreb je pobednik u kategoriji deevojčica 2006 godišta, WHC Bajnok Nemesvamos iz Mađarske je bio drugi, dok je treće mesto osvojila ekipa ŽRK Celje.

Mađarski WHC Bajnok Nemesvamos je bio najbolji i u kategoriji 2004/2005, ŽRK Lokomotiva Zagreb je osvojila drugo mjesto, a austrijski WHC MGA Vienna je završio kao bronzani.

U ženskoj grupi 2002/2003 godišta, mađarski Bajnok Nemesvamos je takođe poneo šampionski pehar ispred slovenačkog ŽRK Mlinotest Ajdovščina i ŽRK Gorenje Velenje.

U najstarijoj kategoriji kod devojčica (00/01), mađarski WHC Dorogi je slavio, drugoplasirani je ŽRK Celje iz Slovenije, a na trećem mestu WHC Tigrisek Csuke iz Mađarske.

U kategoriji 2006/2007 kod dečaka slavio je PPD Zagreb, na drugom mestu je bio RK Trsat, a treće je osvojio RK Sesvete.

Najbolji tim na 5. „Croatia Trophy“, mađarski klub HC Eles. koji je poneo i prelazni trofej, osvojio je turnir u kategoriji 2004/2005 i 2002/2003, ispred RK PPD Zagreb i RK Sesvete. odnosno, slovenački timova RK Rače i RK Gorenje Velenje.

U najstarijoj grupi 2000/2001 zlatni su bili momci RK Varaždin 1930. Drugo mesto je osvojio mađarski HC Eles, a treće RK Zagreb Dubrava.

Zadovoljni organizatori već su najavili da će pokušati da pospeše sve brojke u šestoj ediciji turnira naredne, 2019. godine.

FOTO

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *