Balkan Handball

DAN „D“ ZA TOKIO: Najbolji i najgori scenario za Hrvatsku!

Hrvatski rukometaši moraće brzo da se konsoliduju ako misle da posle polufinala ne ostanu i bez plasmana u olimpijske kvalifikacije, što je bio prvi cilj tima Line Červara pre polaska za Minhen i Keln. U poslednjem kolu „Kauboji“ se sastaju sa relaksiranom Francuskom, koja je već izborila plasman u Hamburg. To će verovatno biti od važnosti u smislu izbora rivala u polufinalu, s obzirom da Danska ima velike šanse da dođe do prvog mesta i u slučaju poraza od Švedske do tri gola (u slučaju pobede Norveške nad Mađarskom). 

Hrvatska može do trećeg mesta (borba za peto mesto u subotu u Herningu) u slučaju pobede, ali i poraza, ako prethodno Španija izgubi od Nemačke, a Brazil ne pobedi Island. 

U slučaju da Hrvatska, Španija i Brazil završe na po četiri boda, Španija će biti trečeplasirana, a Hrvatska četvrtoplasirana (borba za sedmo mesto). 

„Kauboji“ mogu ostati i bez kvalifikacija u slučaju poraza, a da prethodno slave Španija i Brazil. To bi Hrvate zaustavilo na četiri boda kao i Brazil, a Brazilci su bolji u međusobnom skoru. Peto mesto bi donelo deveto mesto.

15:30 Brazil – Island
18:00 Francuska – Hrvatska
20:30 Nemačka – Španija

TABELA:
Nemačka 7
Francuska 7
Hrvatska 4
Španija 4
Brazil 2
Island 0

15:30 Tunis – Egipat
18:00 Norveška – Mađarska
20:30 Danska –  Švedska

TABELA:
Danska 8
Švedska 6
Norveška 6
Mađarska 3
Egipat 1
Tunis 0

FOTO: HRS

One Comment

  1. Georgi

    23/01/2019 at 10:33

    Promjenjen je Raspored. Njemacka je prebacena u vecernjem terminu od 20:30h (mozes misliti)! Hrvatska igra vec od 18 sati.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *