Balkan Handball

Danci i Šveđani sa četiri boda u glavnu fazu

Derbi utakmica poslednjeg, petog kola prve faze 26. Svetskog šampionata odigrana je u grupi C, a Danci su na kraju zabeležili trijumf protiv Norvežana 30:26 (17:14). Sa druge strane, u grupi D, Švedska je bila bolja od Mađarske, u još jednom zanimljivom meču 33:30 (16:15), dok je Egipat pobedio Angolu 33:28 (19:12), i tako obezbedio teću poziciju u grupi.

Da krenemo redom, i napravimo osvrt na meč Danske i Norveške, koji je odigran u Jyske Bank Boxen dvorani u Herningu. Motivisanije su počeli domaćini, stigli do +4 nakon samo deset minuta, kada je precizan bio Rasmus Lauge. Bjarte Mirol je u 22. minutu doveo Norvežane na gol zaostatka, ali su onda Danci realizovali svoje šanse i „lakše disali“ na pauzi. Preslikana igra u nastavku odraz je vidno motivisanih reprezentativaca Danske, koji preko Hansena stižu do pet golova prednosti, i na taj način, već sredinom drugog dela, rešavaju pitanje pobednika. Kada je reč o strelcima, Mikel Hansen zaslužuje svaku vrstu hvale, pošto je 14 puta bio precizan iz 18 pokušaja. Kod Norvežana Johanesen je postigao pet golova.

U istoj, C grupi, ranije tokom dana, Čile je bio bolji od S. Arabije 32:27 (21:13), pa se tako nakon poraza Austrije od Tunisa 32:27 (18:14), našao na poziciji četiri. Afrička selekcija je, sa druge strane upisala treći trijumf, pa nakon pet kola zauzima mesto broj tri.

TABELA, grupa C.

Danska – 10

Norveška – 8

Tunis – 6

Čile – 4

Austrija – 2

  1. Arabija – 0

Švedska je i poslednjeg dana nadmetanja u grupama opravdala ulogu apsolutnog favorita u D grupi, pa je nakon trijumfa nad Mađarima uspela da obezbedi maksimalan broj bodova u glavnoj fazi takmičenja. Izabranike selektora Andresona do nove pobede vodili su Nilson sa sedam, odnosno nepogrešivi Lagergren sa pet golova.

Egipat je, pomenutom pobedom nad Angolom stigao da glvane faze takmičenja kao trećeplasirana reprezentacije, ostavivši iza sebe Katar, Argentinu i Angolu.

TABELA, grupa C:

Švedska – 10

Mađarska – 6

Egipat – 5

Katar – 4

Argentina – 3

Angola – 2

UROŠ SAMARDŽIĆ

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *