Balkan Handball

Danci priznali grešku: „Nismo se noćas naspavali“

Mnogi nisu spavali mirno prethodne noći posle duela Hrvatske i Nemačke u Kelnu, a među njima su i danske sudije Mads Hansen i Martin Gjeding, koji su „zakuvali“ u 59. minutu napravivši očiglednu grešku prilikom dosuđivanja faula u napadu Igoru Karačiću nad Fabianom Videom.

Kako to nije slučaj u ostalim zemljama, ali za dansku TV 2 je standard, tamošnje sudije odgovorile su na kritike i priznale grešku povodom tog konkretnog slučaja.

„Jedan od kriterijuma kod dosuđivanja prekršaja u napadu je i da odbrambeni igrač stoji mirno dok se napadač zabija u njega. To ovde nije bio slučaj. Nije trebalo puno puta odgledati snimak da se uverim da sam pogrešio“, rekao je Martin Gjeding, u tom trenutku sudija u polju. Nismo se noćas naspavali, ali moramo preći preko toga. Bila je to odluka koja je imala veliki uticaj na jednu ekipu i ona je na meni. U najbolju ruku je dvojbena situacija. Video sam je 15 puta i bila su to dvojica igrača koji su išli jedan u drugoga, dosuditi prekršaj u napadu, bila je greška.

Njegov kolega Mads Hansen dodao je:

„Dobro smo, naravno, malo utiče na vas kada napravite nešto krivo, utiče na naš ponos i profesionalizam u koji ulažemo iz dana u dan, ali smo i svesni kako to ide uz ovaj posao. Mislim da smo se jako dobro nosili s pritiskom. Mi, sudije moramo se znati nositi sa svim tim, a ako ne možemo, tu nam onda nije mesto.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *