Balkan Handball

Hrvatska furioznom završnicom slomila Island!

Iz velike borbe za važne bodove na startu grupe B, kao pobednik je izašla Hrvatska. Zahvaljujući vrhunskom igrom u završnicama oba poluvremena, savladan je Island 31:27 (16:14) i osvojeni su važni bodovi za nastavak takmičenja. 

Nekoliko puta su se timovi smenjivali u vođstvu tokom utakmice, oba sastava su imala svoje periode, ali je delovalo da će Hrvatska teško do trijumfa nakon fenomenalne serije odbrana Bjorgvinsona i vođstva „Ribara“ od dva razlike 13 minuta pre kraja.

Meč viner za „Kauboje“ bio je Luka Stepančić. On je preuzimao odgovornost u najtežim situacijama i osmim svojim golom vratio prednost na stranu svog tima šest minuta pre kraja (27:26). Dobre odbrane proizvele su kontre Horvata i Cindrića za plus tri, čime je pitanje pobednika rešeno.

Island:Aron Palmarsson 7, Arnor Gunnarsson 5, Elvar Jonsson 5, Bjarki Elisson 4, Omar Magnusson 3, Arnar Arnarsson 2, Olafur Gudmundsson 1.

Hrvatska:Luka Stepancic 8, Luka Cindric 6, Zlatko Horvat 5, Domagoj Duvnjak 4, Igor Karacic 2, Zeljko Musa 2, Marin Sipic 2, Manuel Strlek 1, David Mandic 1

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *