Balkan Handball

Beočanin u Pik Segedu – Odlaze Marjanac i Nenadić – Novi trener Skalicki!

 Velike promene, doživeće mađarski vicešampion, Pik Seged, ovog leta. Posle sezone, u kojoj se dosta govorilo o promenama i reorganizaciji kluba, nakon sve lošijih rezultata na međunarodnoj sceni godinama unazad, one su dobile svoj izraz u odlascima i dolascima novog trenera i velikog broja igrača. Novi trener Pik Segeda je Laslo Skalicki, nekadašnji selektor Mađarske i trener Segedinaca u vreme osvajanje prve titule prvaka Mađarske, sredinom devedesetih, a on će na klupi zameniti Dragana Đukića (selektor Velike Britanije), koji je ekipu preuzeo od Vladana Matića, početkom drugog dela sezone.

Segedin, poznat kao srpsko-crnogorska kolonija, godinama unazad, to više neće biti. Pivotmen i desni bek, Vladimir Osmajić i Milorad Krivokapić odlaze u Cimos Koper. Uprava kluba je odlučila da dovede domaćeg golmana Tataia, koji je branio u Francuskoj, dok će srpski reprezentativac, Dragan Marjanac, po isteku trogodišnjeg ugovora morati da potraži novu sredinu. To isto čeka i Petra Nenadića, koji je imao ugovor do 2011. godine, ali će godinu dana pre isteka saradnje, sporazumno napustiti Segedin. "Profesoru", kako ga od milošte nazivaju navijači PIK-a, Danijelu Anđelkoviću, ponuđeno je produženje saradnje pod izmenjenim uslovima, dok Slovenac, Luka Zvižej, koji ima ugovor na još godinu dana, može da ode, ako u klub stigne adekvatna ponuda.

 Novo ime u redovima Segedinaca jeste jedan od najtalentovanijih srpskih igrača, član juniorske reprezentacije i beogradskog Partizana DO, levi bek, Dušan Beočanin (19). Mladi Aleksandrovčanin, koji se prethodne dve godine afirmisao u crno-belom dresu, pre svega razornim udarcem, provešće u redovnom učesniku Lige šampiona, naredne dve sezone.   

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *