Balkan Handball

Ivan Slišković dve godine u Gepingenu!

Nemački Gepingen ne miri se sa prosečnošću u DKB Bundesligi. Klub koji je sezonu završio na 11. mestu smenio je trenera Rolfa Braka, koji je tokom sezone zamenio Šveđanina Magnusa Andersona. Transfer bomba stiže u liku hrvatskog asa Ivana Sliškovića, koji je potpisao dvogogodišnji ugovor sa ovim nemačkim klubom, prema saznanjima Balkan-Handball.com.

Ivan Slišković je do pre samo dve godine važio za jednog od najboljih levih bekova u evropskom rukometu, kada ga je virus mononukleoze izbacio sa terena gotovo 18 meseci i praktično vratio na početak. Odigrao je 27-godišnji Splićanin drugu polusezonu u dresu Celja Pivovarne Laško, a ako uspe da dostigne i približno nivo pre Olimpijskih Igara u Riju 2016. godine, dobri dani za navijače Gepingena tek slede. Popularni Slija karijeru je započeo u Splitu, a put ga je preko Nexe-a i Celja PL, vodio do mađarskog Vesprema.

Sliškoviću će društvo u timu praviti Krešimir Kozina, koji je za kratko vreme postao nezaobilazna figura tima iz EWS Arene, ali i novopridošlica, srpski reprezentativac, Nemanja Zelenović, koji je zamenio zeleni dres Magdeburga, kao i srednji bek selekcije BiH, Josip Perić. U klubu je i Slovenac Primož Prošt, a tu je i srpski as Žarko Šešum, koga ugovor sa Kadeten iz Šafhauzena vezuje od 2019. godine.

Gepingen je dva puta u ovom veku završavao sezonu kao peti u DKB Bundesligi uz četiri osvojena pehara EHF Kupa.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *