Balkan Handball

Iz Kragujevca pravo u Abu Dabi: Nemanja Vuković u Al Džaziri

U promenadi bombastičnih imena na koja smo navikli kada su u pitanju rukometni prelasci iz Evrope u zemlje Bliskog i Srednjeg Istoka, jedan transfer iznenadio je čak i dobre poznavaoce rukometnih prilika, kako na Balkanu, tako i u zalivu: Nemanja Vuković, najbolji strelac nove generacije kragujevačkog Radničkog koja je izborila plasman na završni turnir Kupa Srbije, nastavlja svoju karijeru ni manje ni više nego u Abu Dabiju!

Vuković se seli u glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata: Al Džazira, višestruki šampion UAE, iskoristila je priliku da prazninu na mestu organizatora igre popuni dvadesetčetvorogodišnjim Pljevljakom, koji je pored matičnog kluba nosio dres Kragujevčana (u dva navrata), Rudara iz Kostolca, Budve, Priboja, Zlatara i Mokre Gore.
 
– Ovim se nastavlja tradicija angažovanja igrača sa prostora Balkana koji su sa uspehom nosili dres Al Džazire. Najnovija akvizicija ovog kluba Nemanja Vuković ne krije velika očekivanja: „Drago mi je da je došlo do uspešne realizacije onoga što sam čekao. Mislim da je odlazak u Abu Dabi dobar potez u mojoj karijeri i životu. Nova destinacija, kultura, ljudi – sve je to novi izazov za mene. Jedva čekam da sezona počne i da i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima uživam u rukometu“, izjavio je Vuković za Balkan Handball.
M.S

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *