Balkan Handball

Magdeburg se sprema za odlazak legende: Tim Hornke zamena za Roberta Vebera

Magdeburg se sprema za život posle Roberta Vebera. Zamena za kapitena i jednog od deset najboljih strelaca Bundeslige svih vremena, ekspresno je stigla. Nakon saznanja da desnokrilni igrač napušta Magdeburg na kraju sezone, čelnici kluba iz GETEC arene nisu sedeli skrštenih ruku. Mesto na poziciji desnog krila popuniće povratnik u redove ekipe koju predvodi Benet Vigert, Tim Hornke, koji je potpisao ugovor do 2024. godine.

28-godišnji Nemac trenutno nastupa za Lemgo, a u periodu od 2010. do 2014. godine nosio je dres Magdeburga. Svoje zadovoljstvo zbog angažovanja Hornkea nije krio trener ekipe, Benet Vigert:

– Veoma smo srećni što smo u Timu Hornkeu našli odličnog naslednika Roberta Vebera, a ujedno i novog partnera za Danijela Petersona. Tim je veoma posvećen igrač, tako da smo ostali odlično pokirveni na poziciji desnog krila. Treba istaći da je Hornke lično vodio pregovore sa Lemgom oko prijateljskog prekida saradnje. Ova posvećenost i njegovo aktivno učešće, učinili su transfer mogućim za sve strane. Zahvaljujem se kolegama iz Lemga, koji su na konstruktivan način doprineli rešenju.– istakao je Benet Vigert.

VIDEO: Veber „polomio kičmu“ Hajnefeteru (14/14)

Ugovor sa Magdeburgom, stupiće na snagu prvog dana jula meseca sledeće godine. Tim Hornke je zadovoljan povratkom u klub čiji je dres nosio pet godina, ističući da je planirao da se vrati u ovaj grad svakako posle završetka karijere.

– Zadovoljan sam što imam priliku da se preselim u jedan od najboljih klubova u Bundesligi. Smatram da sam na ovaj način napravio korak napred u mojoj karijeri. Inače, moja žena je iz Magdeburga, želeli smo ovde da se vratimo posle završetka moje karijere. Veoma sam zahvalan i čelnim ljudima Lemga, koji su mi omogoućili da načinim ovaj korak.– izjavio je Tim Hornke.

Foto: Facebook SC Magdeburg

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *