Balkan Handball

Milan Đukić novo pojačanje niškog Železničara

Niški Železničar nastavlja sa formiranjem respektabilna ekipe za srpske uslove u povratničkoj sezoni u Super ligi. Klub koji je praktično nestao sa rukometne scene, bez takmičenja prošle sezone, odlukom RSS dobio je šansu da se takmiči u eliti, a ambiciozna uprava je to shvatila na najozbiljniji mogući način. Formiran je tim za par nedelja sa iskusnim trenerom Joškom Petkovićem i direktorom Ivanom Šmigićem, a najnovije pojačanje stiže na poziciju desno krila.

Radi se o Milanu Đukiću (32) , Kragujevčaninu koji je u prošlosti nosio i dres reprezentacije Srbije, a svoju igračku karijeru gradio u matičnom Radničkom, banjalučkom Borcu, Meškovu iz Bresta, novosadskoj Vojvodini, sa kojom je prošle sezone osvojio titulu šampiona Srbije.

Uz jednog od najboljih čuvara mreže u srpskoj Super ligi, Dejana Zlatanovića, srednjeg beka Mladena Krsmančića, Žarka Petkovića, i Đukić spada u „visoku klasu“ domaće klupske scene, pa se sa sigurnošću može reći da će se u hali „Čair“ u sezoni koja počinje gledati dobar rukomet.

Nišlije se nalaze na turneji po Makedoniji. Čeka ih dvomeč sa Eurofarm Rabotnikom i odmeravanje snaga sa Prilepom.