Balkan Handball

Sebastian Skube u Silkeborgu do 2019: On je naš ključni igrač!

Nekadašnji slovenački reprezentativac, Sebastian Skube (30), produžio je ugovor sa danskim Bjeringbro Silkeborgom do leta 2019. godine. Iskusni srednji-levi bek prezadovoljan je svim što mu život i karijera pružaju u Danskoj i ne želi da menja sredinu, a tako misle i u klubu koji je prošle godine nastupao u EHF Ligi šampiona, dok će se ove zadovoljiti nastupima u EHF Kupu gde je cilj „Final4“:

  • Osećam se dobro, moja porodica je dobro, a kćer je srećna u Danskoj. Nema razloga da menjam klub, kada se ovde stvarno veoma dobro osećamo. Imamo dobar tim, dobre uslove, veoma sam srećan sa atmosferom u JUSK Areni. Nadam se da ćemo se boriti za titulu ove sezone i ponovo nastupati u EHF Ligi šampionaa – rekao je Skube, a reči hvale nisu birali ljudi iz uprave, kao i trener Peter Bredsdorf-Larsen:
  •  

    Veoma smo srećni što su se Sebastian i njegova porodica uklopili u našu sredinu i što ćemo ga imati u timu najmanje pet godina. On ima glavnu rolu u ostvarivanju naših planova. Sa njegovim izvanrednim mogućnosti u igri jedan na jedan, postao je jedan od najpopularnijih igrača među navijačima – zaključio je danski trener.

Skube je u Silkeborg stigao 2014. godine iz Celja Pivovarne Laško. Nastupao je i za Cimos Koper, odnosno, Trimo Trebnje.