Balkan Handball

Vesprem hteo Nenadića, Berlin odbio ponudu!

Berlinske novine (Berliner Zeitung) donele su priču sa prvim čovekom Fukse Berlina, Bobom Haningom, koji je u otvorenom razgovoru izneo da je na početku sezone mađarski Vesprem, kao zamenu za Arona Palmarsona, želeo srpskog reprezentativca Petra Nenadića. Najbolji strelac DKB Bundeslige u sezoni 2015/2016, tridesejednogodišnji srednji-levi bek, bio je želja Ljubomira Vranješa, posle nesvakidašnjeg čina Islanđanina, koji je SMS porukom otkazao dolazak na pripreme tima, nezadovoljan životom u Mađarskoj.

  • Da, to je istina. Imali smo takvu ponudu, ali smo je odbili. Ako neko još uvek ima ugovor, on nije za prodaju. Ne želim da pravim probleme timu. Mađari su želeli srednjeg beka jer su izgubili Palmarsona. Pričaćemo sa trenerom da li želi da nastavi sa konceptom oko Nenadića i odluka će biti poznata u decembru. Bilo bi mi žao da ode, ali ako to Petar želi, otići će. Ovde je godinama. Ni jedan igrač nije važniji od kluba – rekao je Bob Haning.

Pregovori Barselone i Vesprema na temu prevremene slobode za Arona Palmarsona su u toku. Obeštećenje se vrti na oko 1.000.000 evra. Islanđanin ima ugovor sa Barselonom u džepu od leta 2018, ali ni jednoj strani  ne odgovara da ekscentrični bombarder propusti čitavu sezonu.