Balkan Handball

Vilijam Akambre u Celju!

Vrlo potresan početak sezone za jedan od najskupljih timova današnjice, mađarski Vesprem, zahteva ozbiljne rezove u slavnom klubu, koji su započeti opuštanjem trenera Ljubomira Vranješa, međutim, kako stvari stoje, tu nije kraj. Nakon samo jedne sezone u timu, u kojoj skoro da nije igrao,  Vesprema odlazi i nekadašnji francuski reprezentativac Vilijam Akambre (30). 

Levi bek je u Mađarsku stigao leta 2017. kao jedno u nizu velikih pojačanja, ali ga je povreda Ahilove tetive sprečila da opravda velika očekivanja. Na poziciji levog beka, Vesprem na raspolaganju ima Ilića, Mačkovšeka i Džamalija, pa je jasno da, posle tako teške povrede, Francuz neće dobiti značajniju ulogu u ekipi.

Usled toga, Vesprem je odlučio da se odrekne njegovih usluga , koje bi mogle jako dobro da koriste njegovom novom timu, a to je Celje Pivovarna Laško sa kojim je dogovorena pozajmica do kraja sezone. Nedavno je slovenački prvak okončao dugu i plodonosnu saradnju sa Brankom Tamšeom, na klupi ga je zamenio Tomaž Ocvirk, koji će pored Draška Nenadića i Josipa Šarca, na raspolaganju imati i Akambrea.

On je karijeru započeo u Monpeljeu, iz kojeg je prešao u PSŽ, pre nego što je otišao u Vesprem. Nastupio je 101 put za nacionalni tim i postigao 210 golova. Prvi njegov nastup za Celje u Ligi šampiona očekuje se 4. novembra protiv Motora.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *