Saopštenje poljskog Kožalina povodom slučaja "Garović" - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Saopštenje poljskog Kožalina povodom slučaja „Garović“

Saopštenje poljskog Kožalina povodom slučaja „Garović“

zika.bogdanovic
1 komentar

Povodom intervjua mlade srpske reprezentativke Sare Garović datog našem sajtu oglasio se i zvaničnim saopštenjem poljski Kožalin:

-Sara Garović nije bila zaposlena na „crno“, o čemu svedoči i dokumentovana radna dozvola u republici Poljskoj. Klub je potpisao ugovor sa klubom do 30. juna 2018. godine. Klub je platio EHF i RSS sve troškove kako bi omogućio njene nastupe. Plata igrača je bila pokrivena socijalnim osiguranjem. Važno je napomenuti da je igrač od strane kluba imao na raspolaganju i prevodioca.

Sara Garović je u više navrata obaveštena o potrebi da se prijavi lično za vizu. Sa nedavnim izjavama u medijima, čini se da, na žalost, do sada nije razumela pravna pitanja vezana za zapošljavanje u stranoj zemlji i procedurama koje se odnose na vize.

Kada je reč o zdravstvenim problemima, urađena su istraživanja u bolnici, nakon čega je igračica odlučila da dalje lečenje nastavi u svojoj zemlji. Klub nije bio prepreka. Nije bilo načina da se nastavi sa igrom nakon zdravstvenih problema.

Sportista je suspendovan 19. februara 2015 (dokument u prilogu na sajtu kluba). U prilogu je takođe „odluka“ o novčanoj kazni.

Nažalost, disciplina, razum i maniri nisu jača strana gospođice Sare Garović.

Odbor Rukomet Košalin SL odgovorio je na pitanja rukovodioca drugih klubova vezanih za Saru Garović. Nažalost, u trenutku kada se ispostavilo da je sportisti zabranjen ulazak u zemlje Evropske unije, iz očiglednih razloga, prekinuli su te razgovore.

Očekujemo hitnu ispravku materijala od strane medija. Ovako se Koszalin i drugi klubovi u Poljskoj predstavljaju u nepovoljnoj svetlu u vezi zapošljavanja stranaca i ne pokriva se stvarnost.

S poštovanjem,
Kožalin SL

Možda vam se dopadne

1 komentar

ŽORŽ PAPADUBI 27/11/2015 - 11:27

„disciplina, razum i maniri nisu jača strana gospođice Sare Garović“
Ja bih dodao znajući ko su joj mentori i autoriteti …da je ovo kompliment .NA ŽALOST !

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball