Balkan Handball

Obradović: Samokritičnost, analiza i bodrenje doneli preokret

Bajkovitom igrom u drugom poluvremenu koje su dobile 21:8, reprezentativke Srbije su napravile preokret i ubedljivo savladale selekciju Švedske 30:23 (9:15). Nastup u drugih 30 minuta bio je razlog za veliko zadovoljstvo selektora Ljubomira Obradovića.

-Zadovoljan sam drugim poluvremenom. Čestitke igračicama, igrao se čist i lep rukomet. Prvo poluvreme nismo parirali, ali u drugom je bilo bolje. Gledali su naše utakmice i spremili se za transformacije, ali smo im u drugom bolje skočili. Primili smo u prvom delu mnogo lakih golova, a u drugom smo došli do cilja, a to je plasman na Evropsko prvenstvo.

Šta ste rekli ekipi na poluvremenu?

-Ne bih da iznosim nešto iz svlačionice. Najvažnije je da su prihvatile sve, njihova samokritičnost i analiza, bodrenje su zasluženi za ovo. Izašle su pozitivne i spremne. Naš cilj je da na svakom mestu budemo opasni i da na svakom mestu imamo po dve kvalitetne igračice. Imamo problem celokupnog svetskog rukometa što za dva treninga ne mogu da isključim nešto što rade u klubu.

Dragana Cvijić istakla je da će i u drugoj utakmici Srbija igrati na pobedu:

-Prvo poluvreme smo odigrale katastrofalno, a drugom je sve bilo kakao treba. Odbranu iz prvog dela smo popravile, a Katarina Tomašević je bila tokom čitavog meča sjajna i ona nam je dosta pomogla i vratila u igru. Sa minus šest smo došle na plus sedam protiv jedne Švedske. Želimo i tamo da pobedimo i da idemo kao prve u grupi. Posle prvog katastrofalnog dela došlo je drugo poluvreme u kom smo odigrale maksimalno dobro. Mogu samo da budem srećna i da mirno čekam naredni duel u Švedskoj.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *