Balkan Handball

OBRADOVIĆ SKRATIO NA 22 IMENA: Samo da dođu zdrave…

Selektor ženske reprezentacije Srbije, Ljubomir Obradović, skratio je spisak igračica na koje računa na završnim pripremama za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj koje počinje prvog decembra. Na njemu se nalazi 22 imena, koje će od 20. novembra u deset dana odigrati dva kontrolna meča sa selekcijom Slovačke u Pančevu i Beogradu (22. i 23. novembar), kao i dve utakmice zatvorenog tipa sa selekcijom Crne Gore u Baru (26 i 27.).

GOLMANI: 1. Katarina Tomašević Dunajvaroš (Mađarska) 2. Dragica Tatalović Magura Cisnade (Rumunija) 3. Marija Čolić Nica (Francuska)
LEVA KRILA: 4. Sanja Radosavljević Vac (Mađarska) 5. Dijana Radojević Ankara Jenimahale (Turska) 6. Milica Rančić Jagodina
PIVOTMENI: 7. Slađana Pop – Lazić Brest (Francuska) 8. Dragana Cvijić Vardar (Makedonija) 9. Marija Lojpur Medicinar
DESNA KRILA: 10. Katarina Krpež – Šlezak Erd (Mađarska) 11. Željka Nikolić Munisipal Krajova (Rumunija) 12. Lidija Cvijić Tulon (Francuska)
BEKOVI: 13. Jovana Stoiljković Brest (Francuska) 14. Marija Obradović Tus Mecingen (Nemačka) 15. Sanja Damnjanović Šiofok (Mađarska) 16. Ana Lazić Minakva 17. Andrea Lekić Vardar (Makedonija) 18. Tamara Radojević Kišvardai (Mađarska) 19. Lavko Jelena Alba Fehervar (Mađarska) 20. Marina Dmitrović Kišvardai (Mađarska) 21. Dijana Števin Seles Sur Bel (Francuska) 22. Sandra Kuridža HBCSA (Francuska)

  • Imamo još jedan vikend utakmica u evropskim kupovima i nacionalnim prvenstvima, tako da se nadam da ćemo stati samo na povredi Janjušević, koja je teže prirode. Imamo 22 devojke na spisku, koje će, uz malo sreće, biti tu. Par devojaka igra u nedelju za svoje klubove, tako da će na pripremama biti tek od ponedeljka ili utorka. To su poznati problemi sa kalendarom, kada pričamo o jednom velikom takmičenju kao što je Svetsko prvenstvo – kaže selektor Obradović i dodaje:

  • Neke igraju više, druge manje u svojim klubovima. Neke su izašle iz povrede, kao Slađana Pop Lazić. Drugi je naboj kada se igra za reprezentaciju. U klubu ima raznih problema, bio sam i sam stranac, znam kako je. Neka one dođu zdrave u Beograd, pa ćemo mi popraviti šta je potrebno.

Prvi mečevi su sa Slovakinjama, koje neće učestvovati na SP…

  • Nismo izabrali Slovačku da bi nam one simulirale protivnice u Nemačkoj. Rukomet je isti u celom svetu, nema iskakanja iz šema. Ko se bolje snađe i ima veći individualni kvalitet – pobeđuje – jasan je Obradović.

One Comment

  1. Aleksa

    14/11/2017 at 04:18

    De su Liščevic i Risović.. toliko toga su dale srpskom rukometu kapa dole.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *