Balkan Handball

Radmila Petrović novi predsednik ŽRK Budućnost!

Bivša rukometašica Radmila Petrović nova je predsednica Upravnog odbora Ženskog rukometnog kluba Budućnost, odlučeno je na Skupštini kluba koja je održana u hotelu ”Verde” u Donjoj Gorici.

Petrovićeva, koja je u plavo-belom osvojila dva trofeja Lige šampiona, a sa reprezentacijom Crne Gore titulu prvaka Evrope i olimpijsko srebro, bila je jedini kandidat, a na tu funkciju izabrana je jednoglasno. Bivša kapitenka dvostrukog šampiona Evrope tako je postala prva predsednica i najmlađa osoba na čelu najtrofejnijeg sportskog kolektiva u Crnoj Gori.

Presrećna sam. Velika je čast, ali i opterećenje voditi klub onako kako je to radio Predrag Bošković. Daću sve od sebe da nastavimo stazama uspeha  kazala je 29-godišnja Petrovićeva, koja je igračku karijeru završila nakon Olimpijskih Igara 2016. godine u Rio de Žaneiru.

Ona je rekla da joj motiva neće nedostajati, ali da će biti teško zbog obaveza koje ima.

“Biće teško jer sam se nedavno porodila, ali ovo je bila ponuda koja se ne odbija. Daću sve od sebe, pokušaću, pa ukoliko ne bude išlo doći će neko drugi. Imam želju i ogroman motiv, ali sam svjesna da će biti teško zamijeniti Boškovića“, rekla je Petrović.

Petrovićeva veruje da će njeno prisustvo doneti neku novu energiju i da će Budućnost nastaviti sa uspesima.

Nisam imala puno vremena da razmišljam, bila sam iznenađena ponudom. Ko bi odbio ovakav poziv. Ukoliko ne budem zadovoljna svojim radom i ukoliko ne budem mogla da se u potpunosti posvetim poslu sama ću se povući. Bošković će mi pomoći, biće uz mene i to je jedan od razloga zbog kojeg sam i pristala na sve ovo. Njegova pomoć mnogo mi znači, daće mi prave savete i preneti deo njegovog znanja – rekla je Radmila Petrović.

Novi sponzor kluba biće trgovinski lanac „HDL“ vlasnika Komnena Lakovića.

Na čelu kluba, Petrović će naslijediti Predraga Boškovića, koji je na Skupštini podneo ostavku.

Bošković je bio na čelu kluba od 16. decembra 2006. godine, kada je nasledio Budimira Stanišića.

O ovome sam razmišljao još nakon Olimpijskih Igara u Riju. Teško je odvojiti se od porodice, jer je za mene Budućnost druga porodica. Ostavljam klub u dobroj situaciji, bez bilo kakvih dugovanja, prema bilo kome. Ovo je novi početak kluba, koji će, siguran sam, nastaviti da se razvija i da učvrsti pozicije na evropskoj sceni – naglasio je Bošković.

Bošković je kazao da će i dalje biti deo kluba i da će nastaviti rad sa istim entuzijazmom i energijom.

Dobro je i za klub da ne budem više predsednik, jer se polako počinju dešavati stvari koje se često vezuju za mene, a nemaju veze sa mnom. Voleo bih da dvorana „Morača“ ponovo bude puna, jer devojke to zaslužuju –  rekao je Bošković.

On je istakao da je napravljen dobar posao i da je pojačan sponzorski pul.

Napravili smo dobar posao, doveli  dosta sponzora, među njima i „Hard diskont Laković“, kao brend koji želi da bude deo najuspješnijeg crnogorskog sportskog brenda. To će dati uspešan rezultat za nas, ali i kompanije koje su deo sponzorskog pula. Mogu mirne savesti da se povučem jer znam da će klub još dugo biti u vrhu evropskog rukometa -kazao je Bošković.

Tokom njegovog mandata Budućnost je dva puta bila prvak Evrope – 2012. i 2015. godine, a osvojila je i Kup pobednika kupova 2010. godine.

Bošković je ministar odbrane u Vladi Crne Gore i potpredsednik Evropske rukometne federacije.

Novi Upravni odbor, osim Radmile Petrović, činiće Matijaž Božić, Dejan Krivec, Miodrag Strugar, Milica Vukotić, Nikola Sekulović, Nikola Petrović i Zoran Kalezić.

Foto: zrkb.me

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *