Balkan Handball

Šampion prejak za Hrvatice: Norvežanke protutnjale Zagrebom

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija poražena je od Norveške u 3. kolu kvalifikacijske grupe 1 za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj – 25:32 (10:18). Sedmerostruke i aktualne evropske šampionke bile su prejake u zagrebačkom Domu Sportova za izabranice Nenada Šoštarića koje su odigrale dobro drugo poluvreme, ali je dominacija favorita u prvih 30 minuta bila neizbrisiva u nastavku.

Silna Norveška je meč otvorila sa 4:0, a već u 26. minutu je stekla dvocifrenu prednost, 26:16. Odbrane Ivane Kapitanović su spasile Hrvatice još drastičnijeg zaostatka, ali od povratka u igru domaćina nije bilo ni naznaka. Do odmora su smanjile na minus osam, a u egal igri tokom drugog dela uspele su da se izbore za častan poraz.

Hrvatska: Kapitanović, Pijević, Kožnjak, Blažević, Debelić, Posavec 2, Kalaus 1, Mičijević 7, Plahinek 1, Posavec 1, Vidak, Ježić 2, Kalaus, Milanović – Litre 1, Glavan 2, Benko 8

Norveška: Grimsbo, Solberg, Molid, Kristansen 9, Loke 3, Skogrand 2, Oftedal 3, Aune, Bratset 2, Fauske, Kristensen, Kurtović 2, Solberg 6, Mork 1, Jakobsen 4

U narednom kolu, Norveška će biti domaćin Hrvatskoj u nedelju. Izabranice Nenada Šoštarića će se sa Švajcarskom i Ukrajinom ( sve tri ekipe po dva boda) boriti za drugo mesto i plasman na EP. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *